Üniversiteli Gence Çarpan 16 Yaşındaki Sürücünün Davası

Üniversiteli Gence Çarpan 16 Yaşındaki Sürücünün Davası

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a otomobille çarparak ölümüne yol açmak suçlamasıyla tutuklanan 16 yaşındaki sürücünün yargılanmasına devam edildi.
Kaza, 1 Ağustos 2014’de merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı’nda meydana geldi. D.A. (16) yönetimindeki JM 577 KKTC plakalı otomobil, Oğuz Kalender adlı arkadaşı ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a çarptı. Sınar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 18 Ağustos akşamı hayatını kaybetti.
Davul zurna eşliğinde ve eline kına yakılarak son yolculuğuna uğurlanan Deniz Sınar’a çarpan D.A.’nın ilk duruşmasında hakim tanıkları dinlemiş ve tutukluluğun devamına karar vermişti.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, kazadan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar’ın yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Sanık D.A. da İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katıldı. D.A. savunmasında, kazadan dolayı pişman olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
Tanık olarak dinlenen sanığın ağabeyi Mahmut A. ise kardeşine arabanın anahtarlarını kına töreni sırasında malzeme alması için verdiğini, anahtarı almayı unuttuğunu söyledi. Kardeşinin kına yerinden araçla ayrıldığından haberi olmadığını iddia eden Mahmut A., kazadan sonra olay yerine gittiğinde, kardeşinin yerine başka birini şoför olarak göstermeye çalıştığı iddialarına ilişkin de şunları söyledi:
"Ben herhangi birini şoförmüş gibi göstermeye çalışmadım. Kaza yerinin kalabalıklaşması ve ’şoför kim’ bağrışmaları üzerine şoförü götürüp karakola teslim edeceğimi söyledim. Başka biri aracı kullanıyordu izlenimi oluşturmaya çalışmadım."
Tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık D.A’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.