Ünlü Lastikçiden Hayati Uyarılar

Ünlü Lastikçiden Hayati Uyarılar

Türk ressamı Burhan Doğançay’ın resimlerine konu olan ünlü lastikçi Kemal Ada, araçların en önemli parçası olan lastiğin bakımının çoğunlukla ihmal edildiğini ve bu ihmalin hayati tehlikelere kapı araladığını belirtti.
Ünlü Türk ressamı Burhan Doğançay’ın dükkânından esinlendiği Milaslı ünlü lastik tamircisi Kemal Ada, araç kullanan vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu. Yaz mevsimi nedeniyle lastiklerde yaşanan yıpranmanın hat safhada olduğunu anlatan Ada, konuyla ilgili şu uyarıları söyledi; “Lastik aracın en önemli parçalarından biridir. Ancak aracın en çok ihmal edilen parçası da lastiktir. Bu ihmali yapan araç kullanıcılarını büyük tehlikeler bekliyor. Ege bölgesinde ve ilçemizde de lastik bakımları genel olarak vize öncesinde yapılıyor. Ama bu durum ciddi yaralamalı yada ölümlü kazalara sebebiyet verebilir. Üretim tarihi geçmiş, yıpranmış, bayatlamış lastikler araç hareket halindeyken patlayabilir ve bu kazaya neden olur. Bu tür lastikleri değiştirmemek, bu lastikle idare etme yoluna gitmek çok tehlikeli!”
LASTİK KADAR HAVASI DA ÖNEMLİ!
Lastiğin fiziki yeterliliği ve durumu kadar lastiğe basılan hava miktarının da önemine işaret eden Ada; “Lastik havaları lastik soğukken kontrol edilmeli. Sıcak lastik yani yol yapmış lastiğin hemen hava durumuna bakılmaz. Bununla birlikte ölçümlere doğru bakmak gerekiyor. Lastiğin boyutu gibi bazı kriterler de hava miktarını değiştirir. Benzin istasyonlarındaki hava basma aletleri bazen bozuk olabiliyor ya da bu aletler yanlış kullanılarak vahşi bir şekilde lastiğe hava basılabiliyor. Bu durum da oldukça tehlike yaratabilir. Son olarak plastik sibopları da sıcak nedeniyle eriyip havanın boşalmasına neden olabiliyor. Bu duruma önlem olarak da çelik lastik sibobunu öneriyorum.” diye konuşarak uyarılarda bulundu.