Uşak Ak Parti’de Kongreler Başlıyor

Uşak Ak Parti’de Kongreler Başlıyor

Uşak AK Parti’de kongre döneminin başladığını belirten İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin yine tek başına iktidar olacağını belirtti.
AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, ilçe kongrelerinin 15 Kasım 2014 Cumartesi günü başlayacağını söyledi. 15 ve 16 Kasım arasında, Banaz, Sivaslı, Ulubey ve Karahallı’da kongrelerin yapılacağını belirten İl Başkanı Basri Yıldırım, oluşacak yeni yönetimlerin parti teşkilatına güç katacağını söyledi. Partisinin Eşme ilçe kongresinin 22 Kasım 2014 Cumartesi günü olacağını dile getiren Basri Yıldırım, “Eşme kongresinden 1 gün sonra, Merkez ilçe kongresini tamamlayacağız. Yeni ilçe yönetimleri oluşacak ve 7 Aralık 2014 günü de il kongremizi yaparak, teşkilatlarımızı tazeleyeceğiz. Delege seçimlerini demokratik bir ortamda yapan AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları, kongre dönemini de kendisine yakışan bir şekilde tamamlayacak. Sürekli başarıyı hedefleyen ve dinamik bir yönetimle, 2015 genel seçimlerine hazırlanacağız” dedi.
AK PARTİ YİNE TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, Uşak Belediyesi’nin yeniden AK kadrolar tarafından yönetilmeye başlandığını söyleyen Basri Yıldırım, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazandıklarını dile getirdi. AK Parti’nin günü birlik değil, uzun vadede planlar yaptığını anlatan Basri Yıldırım, partisinin yine tek başına iktidar olacağını kaydetti. CHP ve MHP’nin parti tabanının kendi liderlerini benimsemediğini belirten Basri Yıldırım, “Bizim partimizdeki dayanışma ortamı, hiçbir zaman bitmez. Kurucu Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı oldu ve onun yerine Başbakan ve Genel Başkanlığı, partimizin bütün organlarının görüşü alınarak sayın Ahmet Davutoğlu getirildi. Parti teşkilatımız ve milletimiz Ahmet Davutoğlu’nu benimsedi ve bağrına bastı. Diğer partiler, bu bağlılıktan mahrumlar. CHP ve MHP’nin tabanında kendi liderlerini benimsemeyen ve kerhen oy veren kardeşlerimiz var. Bizim başarımızın özünde bir birimize bağlılık ve inanç yatıyor. Biz bağımızı koparmadığımız ve genel başkanımıza inandığımız sürece, hep tek başına iktidar oluruz. Hiçbir rüzgar ve hiçbir güç AK Parti’yi yıkamaz” ifadesini kullandı.
YENİ ANAYASA İÇİN DAHA ÇOK DESTEK GEREKİYOR
AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Basri Yıldırım, şöyle konuştu: “Milletimize, sivil ve halkın taleplerine uyum sağlayacak bir Anayasa sözü verdik. Yeni Anayasa’yı oluşturmamız için, halkımızın daha fazla desteği gerekiyor. Özgürlükçü, kimseyi ötekileştirmeyen ve milletimizin huzur ve refahını düşünen yeni Anayasa için, 2015’te daha fazla desteğe ihtiyacımız var.”