Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan, Çikan Olayları Değerlendirdi

Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan, Çikan Olayları Değerlendirdi

Ülke genelinde meydana gelen olaylarla ilgili sağ duyu çağrısında bulunan Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği (UTEK) Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan, yaptığı yazılı açılamada, “Türkiye terör odaklarının maşasına kurban edilmeyecek. Güçlü bir devletiz” dedi.
MİLLETİN DEĞERLERİ İLE OYNAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan, Saddam Hüseyin’in mazlum Kürt halkını katlederken kaçanlara kapılarını açan ülkenin Türkiye olduğunu vurgusunu yaparak, vatandaşların sağduyulu olmaya davet etti.
Dr. Özdoğan, “Türkiye Bölgesel Kürt Yönetimiyle samimi sıcak ilişki kuruyor, provaktörler bundan endişe duyuyor. Baskı yapmaya, korkutmaya, kırıp dökmeye, oraları talan etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Türkiye ortak değer olarak İslam’ı gösteriyor şer odaklar bundan kuduruk oluyor.’ Bir anda Türkiye’nin her tarafını ateşe veriyor. Şer tezgahının çıkarlarına hizmet eden göstericiler aslında neleri heba ettiklerinin farkında bile değiller. 30 yıldır bu ülkede akan kandan beslenen gözü dönmüş terör eylemcileri anlaşılıyor ki, hala kan içmeye doyamamışlar. Barış sürecini baltalamak isteyenlerin hayali suya düşecek. Milletin değerleri ile oynamaya kimsenin gücü yetmez” dedi.
TÜRKİYE, TERÖR ODAKALRININ MAŞASINA KURBAN EDİLMEYECEK
Türkiye’nin Bölgesel Kürt Yönetimiyle samimi sıcak ilişki kurduğunu ifade eden UTEK Genel Başkanı Dr. Özdoğan, şunları söyledi; “Gözü dönmüş caniler, endişe duyuyor, Türkiye ortak değer olarak İslam’ı gösteriyor şer cenahları bundan kuduruk oluyor. Türkiye dostane ve müşfik adımlar atıyor, olaylar ateşe tonlarca benzin dökülmüşcesine birden parlıyor. Biz yüzlerce yıldır bu coğrafyada Türk’ü Kürdü Çerkezi kardeşçe yaşamadık mı, ekmeğimizi paylaşmadık mı, Kıbrıs Harekatında askerlik şubelerinin önünde gönüllü savaşmak için kuyruğa giren Kürtlerin yaşadığı bir Türkiyeyiz. Sokakları cehennem ateşine çeviren halkın huzurunu bozan bu terör maşasını yaşatmaya çalışan aldatılmışlara soruyorum. Acaba sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Bu ülkenin üzerinde tezgah kuran, çıkarı olan hainlere bir dönün bakın. Amaçları ve çıkarlarına paravan olmak bizim bin yıllık kardeşlik onurumuza yakışmaz.Türkiye çok güçlü bir ülkedir, terör odaklarının maşasına kurban edilmeyecek”
HUZURUN BOZULMASINA SİYASİ ANLAYIŞ ÖNCÜLÜK ETMEMELİDİR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü devlet geleneğine haizdir. Bu ülke son yıllarda dünyanın her yerinde takdir edilen ve önlenemez bir yükselişe konu başarılara sahiptir. Muhalefetin bu gibi provokasyonlarda sağ duyulu yaklaşması gerekirken, hem tezkereye hayır diyor, hem müdahale istiyorlar. Bu ülkede huzurun ve barışın bozulmasına bir siyasi anlayış asla öncülük etmemelidir. Tüm yurttaşlarımıza sağduyulu davranma çağrısında bulunuyorum.
Özellikle siyasi partilerin demokrasi tavrından ve barış içinde siyaset yapmaktan başka şansı yoktur. Teröre davet eden bir siyasi partiye hiç bir devlet tahammül göstermez ve sorumlularını cezalandırır. Aydınlık, zengin ve müreffeh bir Türkiye için hepimiz zekamızı ve tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz.
Ülkemizin böylesine üzücü hadiselerin muhatabı olmak yerine, ekonomide, teknolojide ve kültürde çığır açan güçlü bir ülke olmalıdır. Bunlar toplumu rahatsız eden provokatör eylemlerdir. Provokatör eylemlere toplumun sağduyusu mutlaka duyarlılığını gösterir. Bu milletin değerleri ile oynamaya kimsenin gücü yetmez. Ülke içindeki huzuru ve barışı bozmak isteyenleri şiddetle kınıyor, provokatör eylemlere karşı toplumun sağduyusunun duyarlılığını göstereceğine inanıyorum.”