Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Devam Diyor

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Devam Diyor

Malatya Ticaret Borsası ve Malatya Güncel işbirliğinde düzenlenen KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Malatya Ticaret Borsası toplantı salonunda devam ediyor.
18 yaşını doldurmuş, kendi işini kurmak isteyenler ile iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına yönelik verilen ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri 29 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. İş geliştirme uzmanı Selçuk Narin tarafından verilen eğitimlerde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verildiği belirtilirken eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.
Uygulama girişimcilik eğitimine katılmak ve başarılı olmak girişimcilik destek programı kapsamında yeni girişimci desteği alınabilmesi için ön şartlardan biri olduğu ifade edilirken, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 4 ana modülden oluştuğu toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmaları şeklinde gerçekleştiği belirtildi.
Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlanmasından sonra işletmenin açılışı yapılarak KOSGEB’e başvuruda bulunulabileceği kaydedildi. KOSGEB’in başvuruyu uygun bulması halinde ise yeni girişimcinin destekleme işleminin yapılacağı belirtildi.