Uzman Sosyal Pedagog/psikolog Hanım Demirbaş:

Uzman Sosyal Pedagog/psikolog Hanım Demirbaş:

Uzman Sosyal Pedagog/Psikolog Hanım Demirbaş, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesinin ardından karne alan öğrenci velilerine uyarılarda bulundu. Demirbaş, “Tatillerde çocukların dinlenmelerine fırsat tanınmalıdır. Dinlenmelerde aşırı bilgisayar ve televizyon tüketiminden çocuklar korunmalıdır” dedi.
Okulların ilk döneminin bitmesinin ardından karnesinde öğrencilerin velilerine uyarılarda bulunan Uzman Sosyal Pedagog/Psikolog Hanım Demirbaş, “Karne karakterin ve zekanın yansıması değildir. Sadece öğrencilerin bilgilere ne kadar sahip olduğunun yansımasıdır. Tatilleri karnelerde kötü notlar varsa bunları gidermek ve eksikleri tespit etmek için bunları düzeltmek için planlı ve programlı bir şekilde çocuğa çok fazla yüklenmeden bir fırsat olarak görebiliriz. Tatillerde çocukların dinlenmelerine fırsat tanınmalıdır. Dinlenmelerde aşırı bilgisayar ve televizyon tüketiminden çocuklar korunmalıdır. İzledikleri programlar aileyle birlikte izlenmelidir ve izlenilen programlar hakkında konuşulmalıdır. Bunun dışında tatilde yarım kalan ve daha az ilgilenilen alanlarda aile içi bağları güçlendirmek üzere daha farklı sosyal aktiviteler yapılabilir” diye konuştu.
Demirbaş ayrıca, “Aileler çocuklarını motive etmek için hem de onları ödüllendirmek amaçlı daha farklı aktiviteler yapabilirler. Ne ders konusunda ne okul zamanı ne de tatillerde çocuklara baskı yapılmamalıdır. Çocukların mutlu olmasına yatırım yaptığımız zaman çocuklar daha verimli ve daha başarılı olabilirler. Çocukların özgüvenlerine de yatırım yapılmalıdır. Çocukların özgüvenleri yüksek olduğunda her şeyin üstesinden gelebileceklerine inandıkları için daha verimli olacaklardır. Çocukları çok fazla boş bırakmakta doğru değildir. Gelecek döneme de hazırlık olması için düzenli ve programları ders çalışmaları uygun olacaktır” şeklinde konuştu.