Vali Büyükersoy, Pansiyonlu Okullar İçin Genelge Yayımladı

Vali Büyükersoy, Pansiyonlu Okullar İçin Genelge Yayımladı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, pansiyonlu okullarda hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili bir genelge yayımladı.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, pansiyonlu okullarda hizmet kalitesinin arttırılması ve güvenlik tedbirleri ile ilgili yayımladığı genelgede, belirtilen kurallara uyulması gerektiğine vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul pansiyonlarında kalan öğrencilerin günün gerektirdiği şartlara uygun eğitim alması, güvenliğinin yeterince sağlanması konularının son derece önemli olduğu belirtilen genelgede, kurallara eksiksiz bir şekilde uyulması gerektiği belirtildi. Genelgede, “Pansiyonlarda belletici olarak görevlendirilen öğretmenler, ders kesiminden yarım saat sonra pansiyondaki görevlerine başlayacak. Öğretmenler, etüt saatleri sırasında öğrencilerin başında bulunacak. Belleticilik nöbetleri esnasında hiçbir şekilde pansiyondan ayrılmayacaklardır. Yemeklerin mümkün olduğunca pansiyonlarda pişirilmesi ve hazırlanmasına özen gösterilecektir. Ancak zorunlu nedenlerle yemeklerin hizmet alımı yoluyla temin edilmesinde ihale şartnamesinde belirtilen esaslara göre verilmediği yöneticiye öğretmenler tarafından hassasiyetle takip edilecektir. Kiler, mutfak, yemekhane, bulaşıkhane gibi ortak mekânlar daima temiz halde bulundurulacak. Her türlü pis kokudan arındırılacak, nevresim, çarşaf, yastık kılıfları sıklıkla yıkanarak değiştirilecek, çatal, kaşık, bıçak, servis tabaklar, sürahi ve su bardaklarının temizliğine özen gösterilecektir. Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmeleri için ihtiyaç duyulan günlük kalori değerleri de dikkate alınarak günlük menü hazırlanacak ve yemek listelerinin hazırlanmasında bir diyetisyen ile öğrenci temsilcisinin katılımı sağlanacaktır” denildi.
Genelgede, öğrencilerin bedensel ve ruhsal gelişmelerine katkı sağlaması amacıyla istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarının sağlanması hatırlatılarak, “Gerektiğinde bu konuda resmi, özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olunacaktır. Öğrencilerin hoş zamanlarını; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle yararlı ve olumlu bir biçimde değerlendirmeleri için yöredeki bütün tesis, araç ye gereçlerden ortaklaşa yararlanmaları konusunda gerekli plânlama yapılıp uygun ortamlar hazırlanacaktır” uyarısında bulunuldu.