Vali Çakacak, 30 Kadına İş Sunacak Kursu Açtı

Vali Çakacak, 30 Kadına İş Sunacak Kursu Açtı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (GİŞKAD), İçişleri Bakanlığı ve Mersin Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen “Alın Teri Göz Nuru” projesinin atölye açılışını gerçekleştirdi. Proje kapsamında, 30 kadın istihdam garantili kurs görecek.
Merkez ilçe Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kursun açılışında konuşan Vali Çakacak, İçişleri Bakanlığı’nın, kadınlara iş hayatına ve sosyal yaşama entegre olma imkanı sunacak istihdam garantili projelere önem verdiğini ifade etti. Kadınların, istihdam garantili kurslarda kendilerine güven duyarak ayaklarının üzerinde durmak amacıyla iş hayatına hazırlanmalarının çok güzel olduğunu vurgulayan Çakacak, “30 kadın vatandaşımıza mesleki eğitimin verileceği bu projeyi önemsiyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi ve ekonomisi olma hedefine katkı koyacağını ümit ediyoruz. Çalışma Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da kadınlarımıza yönelik birbirinden önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Kendisine güvenen, ayaklarını yere sağlam basan kadınlar, güçlü yarınlar, güçlü Türkiye demektir” dedi.
GİŞKAD Başkanı Müge Sungur ise proje kapsamında 30 kadına Yenişehir Halk Eğitim Merkezi yetkililerince hazır giyim alanında mesleki eğitim verileceğini, ayrıca sağlık, hukuk, kişisel gelişim ve girişimcilik alanlarında seminerler düzenleneceğini söyledi.
Açılışın ardından atölyede kurs görecek kadınlarla sohbet eden Çakacak, özgüvenleri ve kurslara gösterdikleri ilgi dolayısıyla kursiyerleri kutladı.