Vali Çakacak’a ‘hoş Geldin’ Ziyaretleri Devam Ediyor

Vali Çakacak’a ‘hoş Geldin’ Ziyaretleri Devam Ediyor

Kırşehir Valiliği’nden Mersin Valiliği görevine atanan Vali Özdemir Çakacak’a, ‘hoş geldin’ ziyaretleri sürüyor.
Kabul törenleri ilk olarak Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile başladı. Başkan Kahramanlı, Vali Çakacak’a yeni görevinde başarı diledi ve Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Kırmızı-Lacivertli ekip için Çakacak’ın desteklerini esirgemeyeceğinden emin olduklarını dile getirdi.
Vali Özdemir Çakacak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlimizi Spor Toto Süper Lig’de başarıyla temsil eden kulübümüzün değerli Başkanı Ali Kahramanlı’ya teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Kulübümüzün her zaman yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Başkan Kahramanlı’nın ardından AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, Vali Çakacak’ı ziyaret etti. Taşpınar, Çakacak’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerini sunarken, Vali Çakaca ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Taşpınar’a teşekkür etti.
AK Parti heyetinin ardından Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Talat Dinçer de Çakacak’ı ziyaret etti. Esnaf Odası Başkanları da ziyarette hazır bulundu. Dinçer, Çakacak’ın ahi evran yurdu, ahi ocağı Kırşehir’den, 13 Türkiye Esnaf Federasyonu’nun 10’unda görev alan esnaf odası başkanlarının bulunduğu Mersin’e atandığını vurgulayarak, Çakacak’a yeni görevlerinde başarı diledi.
Çakacak ise Dinçer’i, esnaf odası başkanlarının elde ettiği başarıdan dolayı kutlayarak, ziyaretten ve güzel düşüncelerinden ötürü teşekkür etti.
VENEZUELA EKONOMİ MÜSTEŞARI KLEİN FERRER‘DEN VALİ ÇAKACAK’A ZİYARET
Vali Çakacak, ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin ardından Venezuela Ekonomi Müsteşarı Luis Michel Klein Ferrer ve beraberinde Ankara Tarsuslular Derneği Başkan ve yöneticilerini makamında kabul etti.
Valilik makamında gerçekleşen kabulde Venezuela Ekonomi Müsteşarı Ferrer, Venezuela Ankara Büyükelçisinin de ziyarete katılacağını ancak ertelemek zorunda kaldığını hatırlatarak, “Sizlere Büyükelçimizin selamlarını ve şükranlarını getirdik. Kendisi en kısa sürede sizleri ziyarete gelecek. Özür dileriz. Ziyaret amacımız, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmektir. İnşallah bu ziyaret, ilişkilerimize devam etmek için güzel bir adım olacak. Venezuela ile Türkiye arasında ticaret, gelişim sürecine başlıyor. Sizlerin desteğiyle güzel bir ticari birlikteliğe başlayacağız. Her iki ülkenin potansiyelini değerlendirme fırsatımız olacak. İlginiz için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Vali Çakacak ise “Değerli konuklarımızı, hem ülkemizde hem Mersinimizde misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, hızla büyüyen ve ekonomik anlamda da hızla değişen bir ülke. Buna paralel olarak Mersin de tarımıyla sanayisiyle, ticareti, lojistik kent kimliği ve serbest bölgesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer ülkelerle ticaretinde son derece önemli bir merkez” şeklinde konuştu.
İş adamlarımızın yabancı ülkelerle olan ticari ilişkilerinde bu tür ziyaretlerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bu buluşmaların, iki ülkenin daha da yakınlaşmasına vesile olan karşılıklı ilişkilerin daha uygun bir zemine oturtulmasına ve ticaret akışının verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacağına inanıyorum. Mersin’in sahip olduğu potansiyeli, bu ziyaretlerle gösterme imkanına kavuşuyoruz. Ziyaretin hem iyi ilişkilerin hem de ticaretin gelişmesine katkıda bulunmasını diliyorum” diye konuştu.