Vali Demirtaş, İddialari Yalanladı

Vali Demirtaş, İddialari Yalanladı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliğinde 2 milyon TL harcandığı iddialarını yalanladı.
Vali Mahmut Demirtaş, internet ve sosyal medyada tanıtım günleriyle ilgili spekülasyonların yapıldığını ve bilgi kirliliğinin oluştuğunu kaydetti.
Vali Mahmut demirtaş açıklamasında şunları söyledi:
“Adıyaman’ın sahip olduğu bütün değerleri ulusal ve uluslararası anlamda kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Feshanede gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri organizasyonunun harcama tutarıyla ilgili gerek internet, gerekse de sosyal medyada dolaşan bazı spekülasyonlarla ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.
Sosyal medyada yer alan ‘Adıyaman Tanıtım Günleri için Valiliğin 2 Milyon TL harcadığı’ şeklindeki ithamlar tamamen dedikodu, iftira ve aslı olmayan yakışıksız iddialardır. Adıyaman Tanıtım Günleri Organizasyonunun toplam harcama tutarı 182.101 TL’dir. Bu tutarın 150 Bin TL’si sponsorlarımız tarafından karşılanmıştır. Geri kalan 30 bin TL ise Adıyaman Tanıtma Vakfınca karşılanmıştır. Görüldüğü gibi organizasyon için yapılan harcama tutarı öyle abartıldığı gibi bir rakam değildir.
Kaynakları şeffaf, saydam, en etkin ve en verimli bir şekilde kullanan organizasyon yürütme kurulunun gecesini gündüzüne katarak ilimizin tanıtımına yönelik göstermiş olduğu performans ve yoğun gayret takdir edilmesi gerekirken, yapılan emeğe saygı gösterilmeden sosyal medyada yalan, yanlış bilgilerle acımasızca eleştirilmesi son derece üzücüdür.”