Vali Kara’dan Bayrak Hassasiyeti

Vali Kara’dan Bayrak Hassasiyeti

Çorum Valisi Ahmet Kara, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bazı binaların önünde asılı olan Türk bayraklarının yıprandığını ve renginin solduğunu gözlemlediğini belirterek, gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Türk Bayrağı Kanunu’nun yasaklar başlıklı 7. maddesinde “Türk Bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya lâyık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamayacağının” vurgulandığına dikkat çeken Vali Kara, açıklamasında şunları kaydetti;
“Bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü şanlı bayrağımıza saygı, hiç kimsenin ihmal ve tereddüt göstermemesi gereken bir husustur. Bu nedenle; bayrağın kullanımı konusunda kamu kurum ve kuruluşlarımızca gereken titizliğin gösterilmesi, bayrağın, özel kuruluş, işyeri ve konutlara usulüne uygun biçimde asılması ile ilgili hususların gerek güvenlik birimleri gerekse Belediye Zabıtası tarafından denetlenmesi, bayrağın yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya lâyık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılmasına meydan verilmemesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederiz”