Vali Kara’dan Kargı’ya Ziyaret

Vali Kara’dan Kargı’ya Ziyaret

Çorum Valisi Ahmet Kara, ilçe ziyaretleri kapsamında Kargı’ya gitti.
İlçe Kaymakamlığı önünde Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Kara’ya, ziyarette İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve bazı daire müdürleri eşlik etti.
İlk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kara, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan’dan ilçe hakkında brifing alırken, Kargı Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı Zeki Şen de belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Kargı Belediyesi’nin projelerine valilik olarak yasalar ve imkanlar ölçüsünde destek vereceklerini belirten Vali Kara, Kargı bezinin de geliştirilerek yaşatılması gerektiğini söyledi.
Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursunu da ziyaret eden Vali Kara ve beraberindekiler, burada dokuma yapan kadınlarla bir süre sohbet etti.
HİLMİ AĞA KONAĞINI BELEDİYE İŞLETECEK
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, geçtiğimiz yıl 350 bin lira harcanarak restorasyonu yapılan ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na ait olan Hilmi Ağa Konağı’nı Vali Kara’dan belediye adına işletmek üzere istedi.
Konağın yapıldığı günden beri içerisine girilmediğini ve çürümeye terk edildiğini belirten başkan Şen, konağı kadın kültür merkezi, misafirhane gibi amaçlar için kullanılabileceğini belirtti.
Bunun üzerine Hilmi Ağa Konağı’na giden Kara, incelemelerde bulundu. Restorasyonu yapılmış bir konağın değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Kara, konağın tavan kısmında bulunan ahşap oymacılığına da hayran kaldığını belirtti.
Başkan Şen, ’Kaymakamımızın burayla ilgili bir projesi yoksa ben buraya talibim sayın valim’ diyerek konağı Vali Kara’dan istedi. Vali Kara da burayı etkin bir biçimde işletmesi şartıyla Belediye’ye vereceğiz’ diyerek Başkan Şen’in talebine olumlu karşılık verdi.
POLİSE TEŞEKKÜR
Emniyet Amirliğini gezen Vali Kara İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Bünyamin Dede’den brifing aldı. Kargı’nın asayiş yönünden en sakin ilçelerden biri olduğunu belirten Ahmet Kara, ‘’Bunda şüphesiz ki polisimizin çaba ve gayreti var. Ancak yörenin insanı, güvenlik güçleriyle iş birliği içerisinde sakin yaşam süren insanlardan oluştuğundan buda suç oranına yansıyor’’ dedi.
Emniyet Amirliği’nin temiz ve düzenli olmasından dolayı polislere teşekkür eden Kara, "Mekanlarınız dar ama en azından pırıl pırıl düzenli, güzel görünüyor, göze hoş geliyor. Düzen ve temizlik varsa, bu işlerinizde de aynı titizlikte olduğunuzu gösterir’’ diyerek, ‘’Edirne Valiliğine vermek üzere derneklerle ilgili bir tez hazırlamıştım. Tezi aldılar kapağına baktılar. Kapağı böyle olduğuna göre içerisi de güzeldir dediler, hiç okumadılar’’ diyerek görevli polislere teşekkür etti.
Vali Kara, Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü’nü de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.