Validen Muhtarlara Çağri

Validen Muhtarlara Çağri

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, muhtarlara çağrıda bulunarak, “Çevrenizde ola ki gözden kaçan mağdur kimse varsa bize bildirin. Bu konuda bizim de vebalimiz büyük. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, bize bildirilmesini istiyoruz. Biz bu kişilerin durumlarını inceleyip, gereken yardımı kendilerine yaparız” dedi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyu sıcak yemek ve eğitim yardımında bulunan firmalara ve iş adamlarına ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyunca sıcak yemek veren Çuhadaroğlu, Öz Antep firması yetkilileri ile eğitim yardımında bulunan hayırsever iş adamı Aşkın Baş’ı makamında kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sizler topluma örnek bir davranışta bulunuyorsunuz” diyerek, hayırsever iş adamlarına ve firma yetkililerine ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.
Hayır işlerinde öncü olmanın, örnek olmanın önemli olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Bizim inancımıza göre, hayır-hasenat yapmak, ömrü uzatır. Yoksula, muhtaca ve ihtiyaç sahibine el uzatmak, dinimizin bir emridir. Herkesin verebileceği bir şeyler vardır. Başkalarına yardımda bulunmak, aslında kendine iyilikte bulunmaktır. Çünkü, mağdur insanlara yardım etmek, manevi bir duygudur” şeklinde konuştu.
Maddi durumu iyi olan, hali vakti yerinde olan insanların, yoksul, muhtaç, ihtiyaç sahibi insanlara karşı daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da durumu iyi olan insanlarımız, sizler gibi duyarlı olsa Ordu’da hiç ihtiyaç sahibi kimse kalmaz. Sadece israfı önleyebilsek, bu dahi yeterli olacaktır” diye konuştu.
Yoksula, fakire ve ihtiyaç sahibi kişilere karşı son derece hassas olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kapsamlı ve detaylı bir çalışmayla Ordu’daki muhtaç ve ihtiyaç sahibi kişilerin belirlendiğini ve derecelendirildiğini belirterek, “Ordu genelinde fakir, yoksul, muhtaç ve ihtiyaç sahibi ne kadar kişi varsa tespit edilmesi ve bunların da kendi içinde derecelendirilmesi yönünde Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız çok ciddi bir çalışma yapıyor. Muhtarlarımıza da söyledik, ‘çevrenizde ola ki gözden kaçan mağdur kimse varsa bize bildirin’ diye. Bu konuda bizim de vebalimiz büyük. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, bize bildirilmesini istiyoruz. Biz bu kişilerin durumlarını inceleyip, gereken yardımı kendilerine yaparız” ifadelerini kullandı.
Toplumda ekonomik durumu iyi olan insanların sayısının arttıkça, paylaşımın ve yardımlaşmanın daha çok olacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptıkları yardımlardan dolayı hayırsever iş adamlarına ve firma yetkililerine teşekkür etti.
Hayırsever iş adamı ve firma yetkilileri de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bizler yardımdan ziyade, toplumsal ve dini bir vazifeyi yerine getiriyoruz. Bizleri bu konuda teşvik eden sayın valimize de teşekkür ediyoruz” dediler.