Van Büyükşehir Beleyediye Meclisi Ağustos Ayı Mutat Toplantısı

Van Büyükşehir Beleyediye Meclisi Ağustos Ayı Mutat Toplantısı

Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı mutat toplantısı devam ediyor.
Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplantı salonunda başlayan toplantıya katılan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yapılan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başta 3 cumhurbaşkanı adayını da tebrik ettiğini belirten Doç. Dr. Özgökçe, oy kullanan veya kullanmayan tüm seçmenlere de teşekkür etti. Türkiye’de ilk defa milletin kendi başkanını seçtiğini belirten Doç. Dr. Özgökçe, netice olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde yüzde 52 oy alarak cumhurbaşkanı seçildiğini ifade etti. Türkiye’de bundan sonraki süreçte artık uzlaşma kültürünün hakim olacağının altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, 12 yıllık .aşbakanlığı döneminde nasıl büyük zaferlere imza atıldıysa, Türkiye’ye ve tüm mazlum devletlere nasıl büyük hizmetler yapıldıysa, bundan sonrada milleti ile beraber güçlü ve emin adımlarla inşallah hedefine doğru yürüyecektir. Büyük Türkiye hayaline doğru, gücüne güç katmak için emin adımlarla yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Kuzey Irak’ta meydana gelen çatışmalar sonucu hayatını kaybeden Vanlı Gazeteci Deniz Fırat’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerken, gerçekleştirilen saldırıyı da kınadıklarını belirten Doç. Dr. görevlerini yerine getiren kişilere her kimden ve ne şekilde gelirse gelsin yapılan saldırıları kınadığını söyledi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Bu saldırılara maruz kalan bir gazeteci de olabilir, seçilmiş bir belediye başkanı ya da bir milletvekili de olabilir. Bu tür çirkin saldırılar her kimden ve ne şekilde yapılmışsa yapılsın bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz her türlü saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi gündem maddelerinin, toplantının yapılacağı günden çok kısa bir süre önce belediye meclis üyelerine bildirildiğinin altını da çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, gündem maddelerini şifahi önergelerde sağlıklı bir şekilde değerlendirmeleri için mutlaka meclis üyelerine ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Belediye başkanlarının çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Doç. Dr. Özgökçe, kararın haftalar öncesinde alınıp talep edilmesine rağmen toplantıdan birkaç saat öncesinde ellerine ulaştığını belirtti. Alınan kararın zamanında ellerine ulaşması halinde ilgili birimlerine talimat vererek konu ile ilgili daha sağlıklı bir çalışma yapacaklarını dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, “Eğer dosyalar saklanırsa, yarın öbür gün yaşanacak sıkıntılar hepimizi bağlar. Alınan kararların ilgili belediyelere internet ortamında iletilirse biz de kararlarımızı ona göre alırız. Gündem maddelerini bilerek ya da bilmeden gizlenmesi veya meclis üyelerine geç bildirilmesinin kimseye faydasının olmayacak. Aksine gündem maddeleri ne kadar erken meclis üyelerinin eline geçerse, şüphesiz alınacak kararlar da o kadar sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.
Yerel halkın Tuşba Belediye Başkanlığı’na yapılacak olan her türlü talepleri yazılı olarak aldıklarını da hatırlatan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, resmi kurumlarda sözlü beyanatların bir geçerliliğinin bulunmadığının altını çizdi. Sadece yapılan yazılı beyanatları dikkate aldıklarını ve yapılacak olan her türlü sözlü beyanatların hiçbir gerçekliliğinin olmayacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Divanı ise, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin, iyi dileklerine tamamen katıldıklarını belirterek, yapılan saldırıları tasvip etmediklerini ve bu tür olayları gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını kaydettiler. Halkın iradesi ile seçilenlerin bu tür olaylara maruz kalmasının benimsenecek bir davranış olmadığının altını çizen başkanlık divanı, “Bu tür saldırılar sadece bir belediye başkanı veya milletvekiline değil, Türkiye’nin demokrasisine, hayatına, yaşam tarzına, tüm seçilmişlere ve siyasi partilerine yapılmış olarak algılıyoruz” dediler.