Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Bitlis

Van Gölü’ndeki Çekilme Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü’nün çekilmesi vatandaşları tedirgin ediyor.Van Gölü’nde su seviyesindeki ciddi azalma ilçe sakinlerini tedirgin ediyor. Tüm Türkiye’de son günlerde gündemden düşmeyen kuraklık tehdidi, Van Gölü’nde...

Yayınlanma:

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü’nün çekilmesi vatandaşları tedirgin ediyor.
Van Gölü’nde su seviyesindeki ciddi azalma ilçe sakinlerini tedirgin ediyor. Tüm Türkiye’de son günlerde gündemden düşmeyen kuraklık tehdidi, Van Gölü’nde de kendini göstermeye başladı. Özellikle son günlerde Van Gölü su seviyesindeki azalmanın normal olmadığını belirten ilçe halkı durumun yetkililer tarafından araştırılmasını istedi.
İlçede faaliyet gösteren Girişim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Kadir Köstekçi, Adilcevaz’da Van Gölü’nde son günlerde ciddi bir şekilde su çekilmesinin yaşandığını söyledi. Yaşanan bu durumun normal olmadığına değinen Köstekçi, “Son 15-20 günde gölde oluşan bariz çekilme, hepimizi kaygılandırmaktadır. Bu ani çekilmenin doğal bir afetin habercisi olmamasını diliyoruz. Ancak bölgenin aktif fay hatları üzerinde olduğu herkesin malumu. Deprem yaralarının henüz açık olduğu da ortadadır. Bu nedenle acilen durumun yetkililer tarafından araştırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler