Varto Belediyesi’nden ‘halk’ Toplantısı

Varto Belediyesi’nden ‘halk’ Toplantısı

Muş’un Varto Belediyesi, ilçenin sosyal, kültürel, ekonomik, çevre ve alt yapı gibi sorunlarının çözümüne yönelik ‘halk toplantısı’ düzenledi.
Varto Belediyesi tarafından düzenli bir şekilde gerçekleştirilen ‘halk toplantısı’, belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, belediye meclis üyeleri, DBP ve HDP yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Sabite Ekinci, Varto’nun çok dilli, çok kültürlü bir ilçe olduğu vurgusu yaparak, "Bizler ilçemizdeki tüm dinamiklerin kendilerini ifade ettikleri, tartışarak ortak akıl ile ilçemizin sorunlarına çözüm önerilerinde bulunduğu bir ortaklaşma istiyoruz. Herkesin ilçemizin geleceği için çabalayacağına, ilçemizin sorunlarına nitelikli çözümler üreteceğine inanıyoruz. Daha katılımcı ve ortak irade ile ilçemizin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin uygulanması konusunda ise birlikte karar vermek istiyoruz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılanlar, ilçenin sorunları ve sorunların çözümüne yönelik görüş ve önerilerini sundu.
Toplantı sırasında Varto Belediyesi’ni ziyarete gelen Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve Varto Kaymakamı Tahir Şahin de toplantıya katıldı.
Toplantı, ilçenin sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirilmesi ile son buldu.