Wbc Ağır Sıklet Şampiyonu, Türkiye Kampını İptal Etti

Wbc Ağır Sıklet Şampiyonu, Türkiye Kampını İptal Etti

Mayıs ayında kazandığı WBC ağır sıklet şampiyonluğu ile dönemin Muhammed Ali’si olma başarısı gösteren Kanadalı boksör Bermane Stiverne İstanbul kampını iptal etti.
Cuma günü öğle saatlerinde İstanbul’da olması beklenen şampiyon boksör BBC’de izlediği bir haber sonrası Türkiye’ye gelmekten vazgeçti. Yeni maçının ihalesinin yapıldığı Meksika’da bulunan Stiverne, menajeri Don King ile BBC kanalını izlerken Türkiye’de yaşanan olayları gördüler. Don King haber üzerine Amerikan Konsolosluğu’nu arayıp durum hakkında bilgi edinmek istedi. Konsolosluk yetkilileri ise, "Önümüzdeki 3 hafta için Türkiye’ye seyahatleri uygun görmüyoruz" cevabını verdi. Don King’in ısrarlı soruları karşısında konsolosluk yetkilileri Türkiye’de bazı illerde sokağa çıkma yasağı bile ilan edildiğini ifade ederek kampı iptal etmelerinin uygun olacağını ilettiler.
İstanbul’da Ataşehir’de bulunan Topuz Fight Akademi’de çalışacak olan Stiverne yaptığı açıklamada "Şimdilik gelemedim ancak yakın zamanda mutlaka Türkiye’de olacağım. Orada yakın arkadaşlarım var. Hayranlarımdan özür diliyoruz" açıklamasında bulundu.
DEMİR: "YURT DIŞINDAKİ HABERLER BERMANE’Yİ ETKİLEMİŞ"
Türkiye’de şampiyon boksörü karşılayacaklar arasında bulunan dövüş sporları yapımcısı Bilgehan Demir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Floyd Mayweather gibi büyük bir şampiyonu ağırlamıştık. Alman Robert Stieglitz gibi büyük bir şampiyon da şu anda Türkiye’de kampta. Yurt dışında yapılan haberler Bermane’yi ciddi anlamda etkilemiş. Ama gelse herhangi bir sorun olmazdı ama empati kurunca kendisine hak veriyorum. Onu anlamak için onun yerinde olmak lazım. Canlı yayın konuğum da olacaktı ama yapacak bir şey yok. En çok ben üzüldüm. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.