Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakılıyor

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakılıyor

Çorum’da etkili olan kar yağışının ardından Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’de yaban hayvanları için seferber oldu.
Yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başlayan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından doğaya 8.5 ton yem bırakacak.
Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel, aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma konusunda güçlük çektiğini söyledi.
Türkiye’nin tamamını etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava dalgası nedeniyle doğada yemleme çalışması yaptıklarını dile getiren Temel, “Bu çerçevede her yıl yem almaktayız. Bu yıl da 8.5 ton yem aldık. Kar yağışının başlamasıyla birlikte doğanın muhtelif yerlerine, ağaçların kar almayan bölgelerine kuşların yemesi için yem bırakıyoruz. Aynı zamanda pazar artıklarını da doğaya bırakıyoruz. Geçtiğimiz yıl yemleme çalışmaları kapsamında doğaya 9 ton yem 7.5 ton yonca bırakmıştık" dedi.
KIRSALA İNEN YABAN HAYVANLARINA ZARAR VERİLMESİN
Olumsuz hava şartları nedeniyle zaman zaman yem bulamayan yaban hayvanlarının kırsala indiğine dikkat çeken Temel, kırsal kesimde yaşayan insanlardan bu hayvanlara zarar vermemelerini istedi.
Yaban hayvanlarının yanı sıra sokak hayvanlarının da yiyecek bulmakta zorlandığına işaret eden Temel, "Havaların soğuk olması ve kar yağışı nedeniyle doğadaki yaban hayvanları yem bulmakta zorlanıyor. Bu soğuk günleri fırsata çevirelim. Evlerimizde yemek artıkları oluşuyor. Bu yemek artıklarını çöpe atmak yerine bir kap içerisine koyup evimizin bir kenarına koyarsak bu hayvanların beslenmesine katkıda bulunuruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Taneli yemlerden kuşlar beslenir bunun için pencerelerimizin önüne buğday taneleri de korsak kuşlarda faydalanır" diye konuştu.
Temel, doğanın herkesin ortak malı olduğunu sözlerine ekledi.