Yarı Yıl Tatili Başladı

Yarı Yıl Tatili Başladı

Çanakkale’de, 72 bin 370 öğrenci 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk karnesini bugün aldı. Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısı 9 Şubat’ta başlayacak.
Çanakkale genelinde, okul öncesi 6 bin 125, ilk okullarda 22 bin 641, orta okullarda 21 bin 572 ve orta öğretimde 22 bin 32 olmak üzere toplam 72 bin 370 öğrenci, karne alarak yarı yıl tatiline başladı. Öğrencilerle birlikte il genelinde okullarda görev yapan 5 bin 17 öğretmen de eğitim öğretim yılının ikinci yarısına 9 Şubat’ta başlayacak. Karne günü nedeniyle bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, öğrencileri kutladı. Zülküf Memiş, “2014-2015 Eğitim ve öğretim yılı 1. yarıyılını huzur ve sağlıkla tamamlamış bulunuyoruz. Eğitim-öğretim hiç kuşkusuz insanoğlunun hayatında en önemli faaliyet ve bu anlamda en zor faaliyettir. Bilimde, sanatta, kültürde hayatın bütün alanlarında ülkemizi daha güzel noktalara taşımak ve bu inançla çalışmak elbette ki büyük bir onur ve büyük bir sorumluluk. İlimizde eğitimin kalitesini ve niteliğini daha üst noktalara taşıyabilmek için, bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Velilere de seslenen Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “Eğitimin bir geleneği haline gelen karneler, öğrencilerimizi yeni döneme motive edecek sembolik araçlar olarak kabul edilmelidir. Çünkü her öğrenci ayrı bir değer, keşfedilmeyi bekleyen emsalsiz bir cevherdir. Esas olan çocukların başarısını sadece aldığı notlara indirgemeden, onların bireysel özellikleriyle güçlü olduğu alanlarda kendini gerçekleştirmelerine fırsat vermektir. Veliler olarak çocuklarınıza yapacağınız en önemli katkının, onları her yönüyle tanımak için, onlara vakit ayırmak olduğunu unutmayınız. Sevginizi ve ilginizi paylaşmak onlara en büyük desteğiniz olacaktır” diye konuştu.