Yarı Yıl Tatilinde Velilere Karne Uyarısı

Yarı Yıl Tatilinde Velilere Karne Uyarısı

Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar, yarıyıl tatiline girilmesi nedeniyle yayınladığı mesajında öğrenci velilerine uyarıda bulunarak “Ders notlarının her şey demek olmadığını da hatırlayın. Öğrencinize moral motivasyon aşılayın” dedi.
Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2015 Eğitim-öğretim yılının I.dönemi sonunda öğrencilerin karne almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek alınan karnelerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterilen performansın değerlendirilmesi olacağını dile getirdi. Sorumluluk duyan, planlı çalışan, gayret gösteren ve kendine ulaşılabilir hedefler koyan öğrencilerin iyi notlar elde ettiğini bazı öğrencilerin de istenilen performansı ortaya koyamadığını belirten Bahar, “Bu öğrencilerimiz için de önümüzdeki yarıyıl önemli bir fırsattır. Planlı programlı bir çalışmayla zayıf ve düşük notlarınızı yükselteceğinize inanıyorum” dedi.
Açıklamasında öğrenci velilerine de uyarılarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahar, “Öğrencilerimizin başarısı aynı zamanda sizlerin başarısı demektir. Öğrencinin almış olduğu karnede sizin de payınız olduğunu unutmayın. Ders notlarının her şey demek olmadığını da hatırlayın. Öğrencinize moral motivasyon aşılayın. Velisi bulunduğunuz öğrenci yarıyıl tatilini bilgisayar ve televizyon karşısında geçirmesin. Ortak yapabileceğiniz aktiviteler geliştirin. Öğrencinizle beraber zaman geçirmenizi tavsiye ediyorum” dedi.
Velilere bir dizi uyarılarda bulunan Bahar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ders çalışma sorumluluğunu çocuğunuza bırakın. Çocuğunuza ´tembel´ ve ´başarısız´ gibi yargılayıcı eleştirilerde bulunmayın. Eleştirileriniz, ´Senden bir şey olmaz´ gibi yıkıcı değil, yapıcı olsun. Beden dili ve ses tonu ile verdiğiniz mesajlara dikkat edin. Ders çalışması konusunda ısrarcı olmayın, sizinle inatlaşabilir. Gereğinden fazla fedakârlıktan kaçının ve bunları hatırlatmayın. Çocuğunuzdan beklentilerinizde gerçekçi olmaya çalışın. Çocuğunuzu takdir edin, geçmişteki başarılarını vurgulayın.
Çocuğunuza yerinde övgünün etkisi büyük olacaktır. Evde huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı oluşturmaya çalışın. Ders dışı konularla ilgili paylaşımlarda bulunun. Ortak zamanınızı sürekli onun dersleri hakkında konuşarak harcamayın. ´Onun özgüvenini kazanmasına yardımcı olabildik mi?’ diye düşünün.”