Yaz Dönemini Dolu Dolu Geçiren Ensar Vakfı Kış Dönemine Hazırlanıyor

Yaz Dönemini Dolu Dolu Geçiren Ensar Vakfı Kış Dönemine Hazırlanıyor

Öğrencilere yardım amaçlı faaliyetler yürüten Ensar Vakfı Manisa Şubesi, çalışmalarına devam ediyor. Yaz döneminde açtığı Yaz Okulu’yla öğrencilerin tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayan Ensar Vakfı, kış döneminde de talepler doğrultusunda kurslar açacak.
Kurslar hakkında bilgi veren Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, 2 yıldır çeşitli kurslar açtıklarını söyledi. Öğrencilerin ve halkın hangi konuda kurs almak istiyorlarsa o konuda kurs açmaya çalıştıklarını belirten Çeler, kursları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtıklarını dile getirdi. İlahiyat ön lisans öğrencilerinden Arapça Kursu talebinin geldiğini belirten Çeler, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de Arapça, Kur’an ve Matematik alanlarında taleplerinin olduğunu anlattı. Çeler, bir kurs açmak için 15 kişinin olmasının yeterli olduğunu belirterek, açılan bütün kursların ücretsiz olduğunu da sözlerine ekledi.
2 yılda 300 öğrenciye açılan kurslarda eğitim verdiklerini söyleyen Başkan Çeler, “Yazın açtığımız Yaz Okulu’na 50 öğrenci katıldı. Bugüne kadar Ensar Vakfı olarak yaklaşık 300 öğrenciye kurs verdik. Açtığımız kurslarda öğretmen sıkıntımız yok. Ayrıca 50 öğrenciyi de burs veriyoruz” diyerek, ücretsiz kurslarından yararlanmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.