Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

Yerel Yönetimler’de Çocuklarin Yeri Konuşuldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun 2’nci oturumunda çocukların kent yaşamı içindeki yeri tartışıldı.Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Marmara Belediyeler...

Yayınlanma:
Yerel Yönetimler’de Çocuklarin Yeri Konuşuldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun 2’nci oturumunda çocukların kent yaşamı içindeki yeri tartışıldı.
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlenen ‘Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun 2’nci oturumunda konuşmacılar, yerel yönetimlerin çocukların kent yaşamı içerisindeki yerinin düzenlemesi konusuna değindi. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’ndeki toplantıya Doç. Dr. Erbay Arıkboğa’nın başkanlık yaptı. Toplantıya konuşmacı olarak, Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı Defne Kepcan ve Serap Çoksayar, Beyoğlu Turabibaba Kütüphane Müdürü Mustafa Erdem ve Beşiktaş Belediyesi’nden Uzman Klinik Psikolog Nergiz Özdemir katıldı.
Seferihisar’da kurulan çocuk belediyesi sayesinde çocukların hayatının olumlu yönde değiştiğini söyleyen Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı Defne Kepcan, “Çocuk Belediyesi denildiğinde aklınıza tam olarak neler geliyor bilemiyorum. Çocuk belediyesi çocukların kendi haklarını savunabilecekleri, çocukların söz hakkı alabilecekleri kendilerine ait bir mekanı temsil ediyor. Çocuk belediyesinde bizim ayrı ayrı derslerimiz vardır. Bu dersler eğitici ve öğreticidir. Çocuklar kendi isteklerine göre bu dersleri açtırabiliyorlar. Piyano, keman, gitar gibi dersler var” dedi.
“DEVLET GELECEĞİNİ İYİ YETİŞMİŞ NESİLLER BELİRLER”
Esenler Belediyesi’nin çocukların geleceği ve kent yaşamı içerisinde yapmış olduğu çalışmalarından bahseden Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, “Şehir ve çocuk ilişkisi denildiğinde aklımıza mekansal bir ilişki geliyor. Yüksek binalar, daracık sokaklar, araba denilen robotlar tarafından işgal edilmiş kentsel alan, olmaya oyun alanları, kapısız, bacasız, penceresiz evler böyle bir yapı aklımıza geliyor” diye konuştu.
Dr. Taşçı, “Diğer taraftan çok dediğimiz zaman aklımıza gelmesi gereken bir şey var o da toplumun devamı. Her toplum her devlet devam etmek ister. Osmanlı Hümayun ne demiş ‘Devlet-i Ebed-Müddet’ demiş. Yani ebediyete kadar yaşayacak devlet. Şirketler için de nihai hedef kar etmek değildir. Şirketler için nihai hedef varlığını devam ettirmektir. Devlet içinde bu böyledir. Bunu sağlayacak olan da iyi yetişmiş nesillerdir” şeklinde konuştu.
Öte yandan, sempozyuma katılan çocuklar arasında yapılan çekilişi sonucunda Tuana Kurt’a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Semagül Çakır tarafından bisiklet hediye edildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler