20 Yaşında Muhtar Oldu

20 Yaşında Muhtar Oldu
Bartın'ın Şirinler Köyü'nde 20 Yaşındaki Mustafa Doğan, muhtarlık seçimlerini kazandı. 134 seçmenin bulunduğu köyde dört rakibiyle yarışan Doğan, en yüksek oyu alarak muhtar oldu.

Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyünde babası ile beraber çiftçilik yapan ve lise mezunu olan Mustafa Doğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde köy muhtarlığına aday oldu.

Genç yaşına rağmen, 45, 59, 64 ve 65 yaşlarındaki rakiplerini geride bırakan Doğan seçimi kazandı. 100 haneli köyde 108 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, 35 oy alan Doğan, köy muhtarı oldu.

Genç Muhtar Çalışmalara Başladı

Köydeki eksiklikleri fark edip ve bu sorunları çözmek için aday olduğunu söyleyen Mustafa Doğan "Köyde yaşayan vatandaşlarımızın bana büyük destek verdiklerini gördüm ve bu destekle seçimi kazandım. Toplamda 5 aday arasından ben 35 oy alarak muhtar seçildim. Şimdi köyümüzdeki eksiklikleri belirleyerek devletimizden ihtiyacımız kadar yardım talep edeceğiz. Öncelikle yol ve mezarlık için bir köprü projem var. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Seçimden önce benim 20 yaşında olduğumu duyanlar çok şaşırıyorlardı. Bana, ‘yaşın küçük sana oy vermezler’ demişlerdi. Şimdi çok şaşırıyorlar ve ‘genç dinamik muhtarımız’ diyerek, benim çalışma azmimi daha arttırıyorlar.” şeklinde konuştu.

"Biz Başaracağına İnanıyoruz"

Köy sakinlerinden 60 yaşındaki Şaban Ünal, "Köyümüzde genç bir muhtarın seçilmesi bizleri çok mutlu etti. Muhtarımızın başarılı ve köyümüz için faydalı olacağına inanıyoruz. En genç muhtarı seçtiğimiz için aldığımız olumlu tepkiler bizi memnun ediyor. Bu durumdan dolayı çok sevinçliyiz." dedi.