Gaziantep'te Cesedi Derin Dondurucuda Saklanan Lina'nın Davasında Karar

Gaziantep'te Cesedi Derin Dondurucuda Saklanan Lina'nın Davasında Karar
Gaziantep'te 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın darbedilerek öldürülüp, cesedinin derin dondurucuda saklandığı vahşi cinayet davasında karar çıktı.

Gaziantep'te 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın darbedilerek öldürülüp, cesedinin derin dondurucuda saklandığı olaya ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Muhabbet Toz'u ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, sevgilisi Mehmet Aksu'yu 27 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Gaziantep'te geçen yıl yaşanan ve büyük üzüntü yaratan olayla ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, Lina Nazlı'nın ölümüyle ilgili olarak tutuklu sanıklar Muhabbet Toz ve Mehmet Aksu'ya ceza verdi.

Sanıklardan Muhabbet Toz'a, 'beden ve ruh sağlığı yönünden kendisini savunamayacak çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 'çocuğa eziyet' suçundan 7 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Aksu ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 20 yıl ve 'çocuğa eziyet' suçundan 7 yıl olmak üzere toplamda 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışında konuşan Lina Nazlı'nın babasının avukatı Ayça Kara Sığırcı, mahkemenin kararının yerinde olduğunu belirterek, "Hiç birine indirim uygulamadı." dedi.