Hatay Defne’de 2 Mahalle Karantinaya Alındı

Hatay Defne’de 2 Mahalle Karantinaya Alındı
Hatay'ın Defne ilçesinde, kuduz tespiti yapılan sahipsiz köpeğin neden olduğu endişeyle, Meydancık ve Güneysöğüt mahalleleri karantinaya alındı.

Hatay'ın Defne ilçesinde, Meydancık Mahallesi'nde ölen sahipsiz bir köpeğin kuduz taşıdığının tespit edilmesi üzerine, bölgede alarm verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinin karantinaya alındığı, komşu mahallelerin ise gözetim altında tutulacağı belirtildi.

22 Nisan'da Meydancık Mahallesi'nde yaşanan olayda sahipsiz bir köpeğin büyükbaş hayvanlara saldırması üzerine köpek yakalanarak müşahede altına alındı. Ancak köpek, tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetti. Veterinerler tarafından yapılan incelemede köpeğin kuduz taşıdığı belirlendi. Köpeğin ölümü üzerine Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde karantina uygulanırken, Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli mahallelerinin ise gözetim altına alınacağı açıklandı.

Açıklamada, kuduz riski taşıyan bölgelerde hayvan giriş-çıkışlarının yasaklandığı, sahipsiz kedi ve köpeklerin toplanıp aşılanacağı ve hastalık mahallindeki sahipli hayvanların sağlık kontrollerinin yapılacağı belirtildi. Vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda en yakın sağlık birimlerine başvurmaları ve yetkililere bilgi vermeleri istendi.