Nevşehir'de "Narkoçelik" Operasyonu: 29 Şüpheli Tutuklandı

Nevşehir'de "Narkoçelik" Operasyonu: 29 Şüpheli Tutuklandı
Nevşehir'de, uyuşturucu tacirlerine yönelik helikopter ve dron destekli düzenlenen "Narkoçelik" operasyonunda 29 şüpheli tutuklandı.

Nevşehir'de, uyuşturucu ticaretine karşı gerçekleştirilen "Narkoçelik" operasyonunda, helikopter ve dron destekli operasyonlarla birlikte 29 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Önceki gün başlayan operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 29 kişi tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 2 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

17 Nisan'da gerçekleştirilen operasyonda, kent merkezi ile Avanos, Acıgöl, Ürgüp ve Kozaklı ilçelerinde eş zamanlı olarak 240 personel tarafından 58 adrese baskın düzenlendi. Operasyon helikopter, dron ve narkotik dedektör köpeklerle desteklendi.

Yapılan aramalarda, 1 kilo 660 gram sentetik uyuşturucu, 328 uyuşturucu hap, 602 gram esrar, ruhsatsız bir tabanca, 58 fişek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 57 şüpheliden 27'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.