Su Birikintisine Düşerek Can Veren Edanur Gezer Davasında 4 Kişi Gözaltına Alındı

Su Birikintisine Düşerek Can Veren Edanur Gezer Davasında 4 Kişi Gözaltına Alındı
Küçükçekmece'de bulunan Menekşe Sahil Parkı'nda 5 yaşındaki Edanur Gezer'in su birikintisine düşerek boğulmasıyla ilgili soruşturmada 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Küçükçekmece'ye bağlı Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan 2 kepçe operatörü, 1 işçi ve 1 mühendis olmak üzere toplam 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden Ağaç A.Ş. mühendisi F.K., kepçe operatörü S.A. ve tesisat ustası F.C.'nin yakalandığı belirtildi. Diğer şüpheli ise hala aranıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldığını ve olayla ilgili olarak uzman bir bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini duyurmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendi içerisinde idari soruşturma başlatmış ve olayla ilgili sorumluların ifadelerinin alındığını belirterek şunları kaydetmişti:

"Sorumlulukları olan personelin ifadeleri alındı. Çalışma yapılan alanın etrafında güvenlik tedbiri alınıp alınmadığıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Varsa ihmali olan personelle ilgili alınacak idari kararların kamuoyuyla eksiksiz paylaşılacağını, evladımızın ölümünden derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtir, başta ailesi olmak üzere tüm İstanbullulara başsağlığı dileriz."