Teleferik Kazasında Mahsur Kalan 112 Kişi Kurtarıldı

Teleferik Kazasında Mahsur Kalan 112 Kişi Kurtarıldı
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasında, acil müdahale ekipleri olağanüstü çaba göstererek mahsur kalan 112 kişiyi kurtardı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazası, 1 kişinin hayatını kaybetmesine ve 10 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan olayda, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanırken, direklerden birinin devrilmesi sonucu korkunç bir kaza meydana geldi.

Kazada, 8 kişi kayalık alana düşerken çevrede bulunanların ihbarı üzerine bölgeye hızla itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Havadaki kabinlerde mahsur kalan çok sayıda kişi için kurtarma operasyonu başlatıldı.

antalya-teleferik2.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabinden toplam 112 kişinin tahliye edildiğini duyurdu. Kurtarma çalışmaları sürerken, gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri de operasyona katıldı.

AFAD'ın da destek verdiği operasyonda, bölgede toplam 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans görev aldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 4 helikopter de kurtarma çalışmalarında aktif rol oynadı.