Tokat'ta Üst Üste İki Deprem: Yozgat ve Sivas'ta da Hissedildi, Eğitime Ara Verildi

Tokat'ta Üst Üste İki Deprem: Yozgat ve Sivas'ta da Hissedildi, Eğitime Ara Verildi
Tokat'ta yaşanan 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki iki sarsıntı, çevre iller olan Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi.

Tokat'ta dün gece meydana gelen iki ayrı deprem, bölge halkını tedirgin etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ilk sarsıntı 4.7, ikincisi ise 4.1 büyüklüğünde kaydedildi. Her iki deprem de Sulusaray ilçesindeki yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Bu sarsıntılar, çevre iller Sivas ve Yozgat'ta da hissedildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, gece boyunca devam eden kontrol çalışmalarına eşlik etti. Vali Hatipoğlu, olumsuz bir durumun rapor edilmediğini, AFAD ve diğer güvenlik güçlerinin titizlikle incelemelerini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca vatandaşların dışarıda ateş yakarak geçirdiği gecede kendilerini ziyaret ederek moral verdi. Vali, "Depremde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi, köy ve mezralarımızı tarıyoruz" dedi.

Eğitim Önlemleri Alındı

Tokat'ta yaşanan sarsıntıların ardından, bölgedeki artçı deprem riski göz önünde bulundurularak, Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

deprem2.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, AFAD başta olmak üzere ilgili tüm ekiplerin sahada olduğunu ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun rapor edilmediğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, "Ekiplerimiz, gelişmeleri yakından takip ediyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizi ve milletimizi afetlerden koruması için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.