Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 Ton Et Tüketimi Gerçekleştirildi

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 Ton Et Tüketimi Gerçekleştirildi
Adana, 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na ev sahipliği yaptı. Karnaval yoğun katılımla tamamlandı.

Adana, bu yıl 12. kez kapılarını dünya çapında misafirlere açan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda bir kez daha renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde düzenlenen festival, şehir ekonomisine önemli bir katkı sağlarken yerel esnafın yüzünü güldürdü. Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, etkinliğin kent ekonomisine 5 milyar liranın üzerinde katkı yapacağını öngördü.

Karnaval süresince, Adana'ya özgü kebap, döner ve şırdan gibi yerel lezzetlerle 1 milyon 200 bin civarı yerli ve yabancı turisti ağırlandı.

310-ton-et3.jpg

Adana Kasaplar Odası'nın verdiği bilgilere göre karnaval boyunca toplamda 310 ton kırmızı ve beyaz et tüketildi. Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Esnaf olarak bu organizasyondan büyük memnuniyet duyduk. Hem karnaval alanları hem de restoranlarımız dolup taştı." şeklinde konuştu.

Şırdan Stokları Tükendi

Katılımcıların Adana'nın yerel lezzetlerinden olan şırdana büyük ilgi gösterdi. Şırdancı Güngör Güler, "Karnaval sayesinde birçok kişi ilk kez şırdan tatma fırsatı buldu ve büyük beğeni topladı. Bu yoğun ilgi nedeniyle şırdan stoklarımız tükendi." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

310-ton-et2.jpg

Kebapçı esnaflarından Cihangir Korkmaz da, "Karnaval süresince misafirlerimizi davul zurna ile karşılayıp, aynı coşkuyla uğurladık. Çok güzel bir dokuz gün geçirdik." ifadeleriyle karnavalın atmosferini anlattı.