YONCALI HASTANESİ’NE YENİ SEMT POLİKLİNİĞİ

YONCALI HASTANESİ’NE YENİ SEMT POLİKLİNİĞİ

Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Semt Polikliniği’nin, mülkiyeti Kütahya İl Özel İdaresi’ne ait olan Konak Rezidans’a taşınacağı bildirildi. Halen Toplum Sağlığı Merkezi zemin katında hizmet veren poliklinik için kiralama işlemleri tamamlandı ve tadilat işlemlerine başlandığı belirtildi.
Taşınma konusunda açıklama yapan Başhekim Dr. Kemal Tezelli, “Hastanemiz Türkiye genelinden hastaya bakıyor. 250 Yatak kapasitemiz var ve yatak doluluk oranımız yüzde 95. Yatarak tedavi görmek isteyen hastalarımıza randevu vermek zorunda kalıyoruz. Bu amaçla semt polikliniğinde ayaktan fizik tedavi hizmeti de veriyoruz. Son zamanlarda CP’li çocuklarımızın da tedavisine başladık. Günlük ortalama 200 hastaya ayaktan tedavi uyguluyoruz. Yeni binaya taşınırsak, dekomprasyon cihazı kuracağız. Yine CP tedavi odası, CP Çocuk oyun alanı, poliklinik odaları, izokinetik, egzersiz salonu ve fizik tedavi alanları düzenleyeceğiz. Dekomprasyon ve rehabilitasyon için merkezde hasta kabulü yapabileceğiz. Böylelikle hasta sayımızı iki kat artıracağımız gibi, hastalarımızın Yoncalı’ya gidip gelmesine, yatarak tedavi görmek için beklemesine gerek kalmayacak" diye konuştu.
Kiralama işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Genel Sekreter Dr.Mithat Eikici, kısa süre içerisinde merkezi açmak istediklerini söyledi.
Ekici, Türkiye genelinden hasta kabulü yapılmasına rağmen, Kütahyalı vatandaşların hastaneyi yeterince bilmediğini ve hastaneden yeterince yararlanamadığını ifade etti.
Ekici, "Sağlık hizmetlerinde en önemli hususlardan biri de ulaşılabilirliktir. Halkımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Yoncalıya hasta servisleri düzenliyoruz. Fakat bunula da yetinmeyip semt polikliniğinde de hizmet veriyoruz. Hizmet yelpazesini her geçen gün genişletiyoruz. En son CP’li çocuklarımızın tedavilerine başladık. Onları evlerinden alıp, tedavilerini yapıyor ve evlerine bırakıyoruz. Mevcut semt polikliniğinde fiziksel mekanların yetersizliği nedeniyle dekomprasyon cihazı ve bazı rehabilitasyon hizmetlerini sunamadıklarını ifade etti arkadaşlar. Bunun üzerine İl Özel İdaresi ve valimizin destekleri ile Konak Rezidans’taki bin 400 metrekarelik alanı kiraladık. İnşallah burada daha geniş mekanlarda ve halkımızın ayağında daha iyi hizmetler sunacağız" ifadelerini kullandı. (EFE)