Yöneticiler Amasya’daki Sağlık Hizmetlerini Görüştü

Yöneticiler Amasya’daki Sağlık Hizmetlerini Görüştü

Amasya Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği çerçevesinde imzalanarak hayata geçen ortak kullanım protokolü meyvelerini vermeye başladı.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği’nin eski ve yeni yöneticileri ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde dahili ve cerrahi branşlara atamaları yapılan öğretim üyeleri bir araya geldi.
Tıp fakültesinin kuruluşundan bugüne gelen süreci özetleyerek 2015 yılı içerinde akademik ve fiziksel anlamda neleri yapmak istedikleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Metin Orbay, Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterliği görevini başarıyla yürüten ve yılbaşı itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Rüstü Ertosun ile ekibine uyumlu ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yeni atanan Uzm. Dr. Abdullah Kaya ve ekibine de başarılar diledi.
2015 yılı içerisinde dahili ve cerrahi branşlarda hastane yöneticileriyle koordineli çalışarak alınacak yeni öğretim üyeleriyle Amasya’daki sağlık hizmetlerini daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Orbay, “Bu öğretim üyelerimiz sadece eğitim araştırma hastanemizde değil sağlık ile ilgili diğer birimlerimizde de ders vererek eğitim kalitemizin artması noktasında önemli katkılar sağlıyorlar. Fiziksel anlamda ise belediyemizden üniversitemize tahsisi tamamlanan eski otogar arazisi üzerine titizlikle çalışılarak yapılacak etüt, proje çalışmaları ile tıp fakültemiz idari binasının ve bazı bölümleri yapmaya yönelik olarak alan uzmanlarından alınacak destekler ile kullanışlı ve uzun vadeli modern bir alan yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Dr. Mehmet Rüştü Ertosun, “Üniversitemizle çok uyumlu bir çalışma gerçekleştirerek dahili ve cerrahi branşlarda kadromuza katılan arkadaşlar ve hastanemizdeki tüm kadrolarımızla ekip ruhu içerisinde önemli adımlar atılmış ve belli bir noktaya gelinmiştir. Bu vesile ile desteklerini gördüğümüz tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Abdullah Kaya ve tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” derken, Uzm. Dr. Abdullah Kaya da, “Üniversitemizle eş güdümlü olarak çalışarak Amasya’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini daha iyi noktalara getirmek için el birliği ile çalışacağız. İnsan odaklı sağlık hizmetini merkeze alarak sağlık hizmetlerinde mali yönetim ve kaynak kullanımı noktasında zihniyet değişimine yardımcı olarak, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanımını sağlamak noktasında farkındalık oluşturmak temel hedefimiz olacaktır” şeklinde konuştu.
Amasya Üniversitesi’nin son dönemlerde önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Bu mesafelerin kaydedilmesinde başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere tüm üniversite çalışanlarını tebrik ediyorum. Kısa bir süre önce sağlık anlamında hayata geçirilen iş birliği protokolü meyvelerini vermeye başladı. Tüm bu çalışmalarımızda; insanımızın gereksinim ve beklentilerine uygun, etkin, verimli sağlık hizmeti ve eğitimi veren, araştırmaları ile evrensel bilime katkıda bulunan, çağdaş fiziksel olanaklara sahip, öncü kuruluş olma noktasında yapılan tüm çalışmaların yakinen takipçisi ve destekçisiyiz” diye konuştu.
Üniversitenin Sağlık Yüksekokulu ve Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO gibi sağlık eğitimi ve eğitimde kaliteyi yükseltecek birimleri olduğuna değinen öğretim üyeleri de şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirip, kısa vadede hasta sevkini azaltacak, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik nelerin yapılabileceği ve kamu idarecilerinden beklentilerini dile getirdiler.