Yozgat Sebze Halinde Islah Çalişmasi Başladı

Yozgat Sebze Halinde Islah Çalişmasi Başladı

Yozgat Belediyesi yaklaşık 40 yıl önce hizmete sunulan ve bugün şehir merkezinin geliştirilmesinde ciddi engel taşıyan Sebze Halini ıslahına yönelik hazırladığı projeyi hayata geçirmek üzere yıkım çalışmalarına başladı.
Yozgat Belediyesi, 2011 yılında süt, peynir, yoğurt, kaymak, pekmez, yumurta, bulgur, fasulye, nohut, mısır gibi yöresel tarımsal ürünlerin satışını yapan esnaf için sebze hali içerisine yaptırılan 10 işyerini yıkarak, ıslah çalışmasını başlattı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, sebze halinin artık amacı dışında kullanılmaya başlandığını, mevcut haliyle şehrin gelişmesinin önünde önemli bir engel teşkil ettiğini söyledi.
Sebze halini ıslah etmek amacıyla hazırladıkları proje kapsamında mevcut düğün salonundan polis merkezi binasına kadar olan kesimin yıkılmasının planlandığını belirten Arslan, “Sebze hali içerisine sonradan yapılan 10 işyerinden sadece 2’sinde esnaf vardı. Bunlar da başka yere taşındı. Boşalan bu işyerlerini yıkarak çalışmalara başladık. Zaman içerisinde sebze halini daha uygun bir yere taşıyıp, sebze halinin bulunduğu alanı tamamen açacağız, nefes alınabilecek bir alan yapacağız” dedi.
Belediye Başkanı Arslan, sebze halinde yıkımına başlanılan bölgede park yapılacağını, sebze halinin tamamının boşaltılmasından sonra ise farklı bir projeyi uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.