Yüksekova’da Kar Ve Buz Temizliği Sürüyor

Yüksekova’da Kar Ve Buz Temizliği Sürüyor

Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi, çetin geçen kış şartlarından dolayı yollarda oluşan buz kütlelerini kaldırmak için çalışma başlattı.
Yüksekova Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından Cengiz Topel Caddesi’ne bağlı ara sokaklarda oluşan buzları ve kar yığınlarını temizlemek için çalışma başlattı. Genellikle sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar öğle saatlerine kadar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler ise, çalışmaların yürütüldüğü yollarda olası bir kazanın yaşanmaması için sokağın giriş çıkışlarını kapatıyor. Sırasıyla temizlenen sokaklarda çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Tozun, “Yüksekova’da kışlar çok sert geçiyor. Yağan kar yağışından sonra ilçenin genelinde kar temizleme çalışması yürütmüştük. Fakat yollarda oluşan buzlanma hem araçların geçişinde hem de yayalar için tehlikeli olmaya başlamıştı. Biz de biran önce bunun önüne geçmek için öncelik arz eden yollarımızda buz temizleme çalışması başlattık” dedi.