Yunusemre Belediyesi Proje Eğitim Merkezi Kurdu

Yunusemre Belediyesi Proje Eğitim Merkezi Kurdu

Yunusemre Belediyesi, insan hayatını kolaylaştıracak proje hazırlayan vatandaşlara yönelik olarak Yunusemre Belediyesi Proje Üretim Merkezi kurdu. Kurulan merkezde vatandaşların projeleri değerlendirilip hayata geçirilecek.
Yunusemre Belediyesi bünyesinde Proje Üretim Merkezi kuruldu. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin önerisiyle kurulan Proje Üretim Merkezi vatandaşlardan ve personelden gelecek olan projeleri değerlendirecek. Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan merkezde fikir havuzu oluşturuldu. Projesine güvenen herkes başvurabilecek. Hazırlanan projeler fikir havuzunda toplanacak. Kabul gören proje hayata geçirilecek. Proje Üretim Merkezi’ne daha şimdiden birbirinden ilginç projeler ulaştı. Öneriye göre idari binalar kurulacak olan güneş enerjisinden elde edilecek elektrik enerjisiyle aydınlatılacak. Böylece elektrik sarfiyatı büyük ölçüde azalacak. Proje şuan değerlendirme aşamasında. Bir diğer öneri ise Yunusemre ilçesinde yaşlılara yönelik Huzur Köy kurulmasını öngörüyor. Bu projeyle yaşlıların doğal ortamlarında huzurlu bir şekilde yaşam alanlarına kavuşturulmasını sağlamak amaçlandı. Vatandaşlar diledikleri projeyi Yunusemre Belediyesi’ne getirerek Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne teslim edecek. Projeler, Belediye Başkan Mehmet Çerçi başkanlığında, başkan yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak ve birim müdürlerinden oluşan heyet tarafından incelenerek değerlendirilecek.
“BELEDİYEYİ VATANDAŞLARLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, katılımcı belediyecilik adına Proje Üretim Merkezi fikrini çok önemsediklerini söyledi. Seçim döneminde ve sonrasında vatandaşlarla birlikte belediyeyi yöneteceklerini ifade ettiğini hatırlatan Başkan Çerçi, “Şimdi bu düşüncemizi hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız, personelimiz ve arkadaşlarımızın fikirleri bizler için önemli. Mantıklı, rasyonel, faydalı fikirler projeye dönüştürülecek. Bu konuda katkı sağlayacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.