Yunusemre Belediyesi’nden Kadın Girişimcilere Destek

Yunusemre Belediyesi’nden Kadın Girişimcilere Destek

Yunusemre Belediyesi ile KOSGEB arasında kadın girişimci adaylarının eğitilmesi ve eğitim sonrası kendi işletmelerini kuran girişimcilere destek amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında verilen eğitimlerle 30 yeni girişimci adayı kazandırılacak.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kurslarına başvurular 17-29 Kasım tarihleri arasında Yunusemre Belediyesi Beyaz Masa birimi içerisinde faaliyet gösteren İstihdam Mekezi’nde kabul edilecek. Kurslara katılabilmek için 1-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan mülakatlarda başarılı olmak gerekiyor. Mülakatların ardından 8-18 Aralık tarihleri arasında Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu’nda eğitimler verilecek.
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kadınlara, engellilere ve birçok kesime destek kapsamında olanak sağlamak amacıyla ileride de birçok çalışma yapacaklarını belirterek, “KOSGEB ile işbirliğimiz bunlardan bir tanesidir. Kendi işini kurması kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlarımıza destek vereceğiz. İyi niyetlerle yola çıkıldı ve başarılı olacağına inanıyorum. Kaymakamlığımızın da desteğiyle eğitimlerin başarılı olacaktır” dedi.
Kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken alt yapıyı çok iyi hazırladıklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise, “Beyaz Masa içerisinde İŞKUR ve KOSGEB’in iletişim noktasını oluşturmuştuk. Bu yaptığımız protokollerde alt yapımızın neticesinde gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar istihdama, kadınlara ve bundan sonra verecek desteğin göstergesidir. Yunusemre Belediyesi ile KOSGEB arasındaki protokol ile eğitimler alan insanlar devletin desteğiyle üretken olacak. Eğitimler sonucu kendilerinin tercih ettiği sektörlerde çalışabilecekler” diye konuştu.
Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise, “KOSGEB’in belediyemiz ile vereceği girişimcilik kursu Yunusemreli vatandaşlarımıza faydalı olacaktır. Bu daha başlangıç. Daha sonrasında daha geniş kitlelere yönelik çalışmalar yapılacaktır. Vereceğimiz kurslardan bir kişi bile iş kurmak imkanı bulursa bu bile başarıdır” ifadelerini kullandı.
“2 BİN 903 KİŞİ EĞİTİMLER SONUCU MEZUN OLDU”
Girişimciliğin gelişmesi için verilecek eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade eden KOSGEB Müdürü Recep Özçevik, “Bugüne kadar Manisa merkez ve ilçelerde toplam 105 eğitim düzenlenmiştir. Tamamlanan eğitimlerde toplamda 2 bin 903 kişi mezun olmuştur. Bu zamana kadar eğitimini tamamlayarak işletmesini kuran ve yeni girişimci desteği almaya hak kazanan 350’den fazla girişimciye 5 milyon TL’ye yakın destek ödemesi yapılmıştır. Ayrıca taahhüt altına alınan 3,5 milyon TL destek ödemesi beklemektedir. Girişimcilik eğitimini tamamlayan adaylar, organizasyon ve reklamcılık, mobilya dekorasyon, çatı izolasyonu, kuaför, restoran, kafe, halı yıkama, takı tasarsım, kırtasiye, mandıra gibi bir çok değişik sektörlerde faaliyetini sürdürmektedir” dedi.