Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Atatürk Üniversitesi’ne Ziyaret

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Atatürk Üniversitesi’ne Ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin bölge üniversitesi olduğunu, Kafkaslara coğrafi yakınlığı dolasıyla da bu ülkelerin üniversiteleriyle güçlü işbirliklerine sahip olduklarını belirtti.
Koçak, işbirlikleri doğrultusunda, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkasya ve Orta Asya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere eğitim imkânı sağladıklarına dikkat çekerek, “ Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) vasıtasıyla dünyanın büyük bir bölümünde üniversite olarak uluslararasılaşma ve uluslararası işbirliği çalışmalarını yürütmekteyiz ”dedi.
Rektör Koçak, Başkan Yardımcısı Mehmet Köse’ye, Atatürk Üniversitesi’nin bugüne kadar yaptığı uluslararası çalışmalar ve bundan sonraki projeleri hakkında da bilgi verdi.
Köse ise, Atatürk Üniversitesini dikkatle takip ettiklerini, yapmış oldukları başarılı işbirliklerinin ve çalışmalarının da gelecekte devam edeceği ifade etti.
Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ofisiyle, işbirliğin üst seviyelere çıkarılması hedeflenmektedir.