Yusuf Sürücü: "bakanları, Yüce Divan Paklar"

Yusuf Sürücü: "bakanları, Yüce Divan Paklar"

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Yusuf Sürücü, 4 eski bakanın yüce divana gönderilmemesinin millet vicdanını yaraladığını belirterek, “Bakanlar yüce divana gidene kadar aklanamazlar” dedi.
Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 4 bakanın yüce divana gönderilmemesinin millet vicdanında büyük yara aldığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Sürücü, bakanların yüce divana gitmesi gerektiğini belirterek, “Yüzyılın soygunu olarak bilinen 4 eski bakanla ilgili ciddi ithamlar ve suçlamalar vardı. Bunlar ilk olarak komisyonlarda sonra millettin temsil edildiği TBMM’de AK Partili milletvekillerini oylarıyla aklanmış gibi oldular. Fakat kamu vicdanında aklanmadılar. Bağımsız ve tarafsız bir şekilde yargılanmadan ve yüce divana gitmeden de aklanamazlar. Bugünden sonra 4 eski bakan milletin karşısına da çıkamayacaklardır. Çocuklarının, torunlarının yüzlerine dahi bakamayacaklardır” şeklinde konuştu.
"VEKİLLER, VİCDAN VE CÜZDANLARI ARASINDA SIKIŞTI"
AK Partili bazı milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinlediği belirten Sürücü, bir ülkede bu kadar ayyuka çıkmış bir durumda dahi hem mahkemeler hem komisyonlar hem de milleti temsil eden vekillerin bu şekilde karar vermelerinin de esefle izlediklerini söyledi. Sürücü, TBMM’de bakanların yüce divana gitmemesi yönünde oy kullanan vekillerin de vicdan ve cüzdan arasında kaldıklarını ifade ederek, “Bakanların yüce divana gitmesin diye oy veren vekiller hangi yüzle millete gideceğini merak ediyorum. Millet, bu kadar ayyuka çıkan, ayakkabı, çikolata kutularında çıkan milyon dolarların, elbise kılıflarında, bir evde kaç çelik kasa olduğu bir gerçekliği nasıl izah edecekler. Bu 4 eski bakan AK Partili Milletvekillerin oylarıyla yüce divana gitmeleri şimdilik olmasa da er ya da geç yolsuzluklarla anılan bakanlar olarak millet hafızasında yer alacaklardır. Millet bunları hiçbir zaman affetmeyecektir" dedi.
"YÜCE DİVANA GİTMELERİ İSTEYEN VEKİLLER TARİHİ BİR GÖREV YAPTI"
Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği olarak 4 bakanın yüce divana gitmeleri yönünde oy kullanana tüm milletvekillerine teşekkür eden Sürücü, bu yönde oy kullanan vekillerin tarihi bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Muhalefet milletvekillerinin bundan sonra da bu işin peşini bırakmaması gerektiğini ifade eden Sürücü, hırsızlığa, yolsuzluklara ve yoksulluklara karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini sözlerine ekledi.
"FEZLEKE HUKUKA DA AHLAKA DA AYKIRIDIR"
Avukat Yusuf Sürücü, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi de ağır bir dille eleştirdi. Fezleke hukuka da, ahlaka da aykırıdır diyen Sürücü, “Sayın Ağbaba yetim hakkının, kamu malının çalınmaması için bir mücadele vermektedir. Bir zamanlar kırmızı bültenle aranan ve uluslar arası teröre destek verdiği bilinen bir şahsın da içinde bulunduğu bir çıkar odağının devletin malını rant olarak gasp etmemesi için bir mücadele vermiştir. Ve kamuoyundan destek görmüştür. Yolsuzluğa, hırsızlığa, yoksulluğa karşı verdiği mücadelede Sayın Ağbaba’yı destekliyoruz. Yetimin hakkını korumak ve bu uğurda mücadele vermek bir insanlık görevidir ve biz de bu uğurda mücadele eden herkesi selamlıyoruz" şeklinde konuştu.