Zeynel Bakıcı: "her Şeyi Hukuka Uygun Yapıyoruz"

Zeynel Bakıcı: "her Şeyi Hukuka Uygun Yapıyoruz"

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk için yapılması gerekenlerin önemli bir kısmını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Başkan Bakıcı, Selçuklu vatandaşların hayatını kolaylaştıracak her türlü proje ve öneriye açık olduklarını ifade ederek, projelerin bir kısmını hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. "Siyasi makamlara değil halka hizmet ediyoruz" diye Bakıcı, "Herkes üzerine düşen görevi yaptığı takdirde Selçuk’da çok yol alırız. Basın mensuplarımıza da sahip çıkacağımızı tekrar ediyor ve basın için yer tahsisi konusunun gündemimde olduğunu belirtiyorum. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Zor olan çalışanı içeride tutabilmek, kazanabilmektir. Bugüne kadar iktidara gelen birilerini işten çıkarmış, birilerini almış. Biz bütün eleştirilere göğüs gererek doğru olanı yapacağız. Belediyeler halkın yeridir. Siyasi makamlara değil halka hizmet etme yeridir" dedi.
"YANLIŞ UYGULAMALAR BELEDİYEYE ZARAR VERDİ"
Selçuk ilçesinde, bazı yanlış uygulamaların hukuki açıdan belediyeye zarar verdiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Efes’teki dükkanlarda yıllarca esnafın hem maliyeye, hem de belediyeye ödeme yaptılar. Mahkeme kararıyla bu ecrimisil bedellerinin maliyeye ödenmesi kararına bağlandı. Biz de buna istinaden göreve geldiğimizden beri Efes esnafından ecrimisil bedeli almadık. Aynı durum Efes gişelerinde kesilen bilet paraları için de geçerli. Yıllarca bu paralar Selçuk Belediyesi’nin kasasına aktarılmış ama bu paraların İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasına gönderilmesi gerekiyor. Biz her şeyi hukuka uygun olarak yapıyoruz."