21 yaşındaki bir kıza futbol takımı emanet etmek!

21 yaşındaki bir kıza futbol takımı emanet etmek!
İtalya dördüncü lig takımlarından US Poggibonsi’nin Başkan Yardımcısı Elena Pianigiani, Avrupa’nın en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

Erkek egemen bir futbol dünyasında sessiz bir şekilde basamakları tırmanan Elena Pianigiani, kısa sürede başkan yardımcılığına yükseldi.

Elena, 2008 yılında babası Antonello Pianigiani tarafından %51’lik hissesi alınan kulübün 2010 yılında tamamının satın alınmasıyla bir anda başkan yardımcılığı göreviyle karşı karşıya kaldı.

10 yaşında kulübe girdi

Babasının kendisine iki kere düşünmesi için zaman vermediğini söyleyen Elena Pianigiani, “Bir baba kızına yeni bir çanta hediye edebilir ancak 21 yaşındaki bir kıza futbol takımı vermek oldukça sıra dışıydı” dedi. Yaklaşık 4 yıldır kulüpte görev alan Elena, 10 yaşında maskot olarak adım attığı yeşil sahalarda şimdi bir hegemonyayı yıkmak için çaba veriyor.



Futbol maço bir dünya

Futbolun çok maço olduğuna değinen Elena Pianigiani, “Kadın gözüyle futbolun önemli olduğuna inanıyorum. Kadınların bu sporun içinde olması her zaman iyi” diye konuştu. Fransa’nın Clermont Foot erkek futbol takımının başına geçen ve kısa süre sonra istifa eden kadın teknik direktör Helena Kosta’ya da büyük bir hayranlık duyduğunu belirten Elena, “O bir soyunma odasını yönetecek en iyi teknik direktör” dedi.



Futbol Kulüplerindeki kadın yöneticiler

Rosella Sensi
Roma Başkanı

Barbara Berlusconi
Milan İkinci CEO'su

Carolin Still
Mansfield Town CEO'su

Sevda Karaali
Çankırı Spor Kulübü Başkanı

Özgür Gözüaçık Akyıldız
Türkiye'nin ilk kadın teknik direktörü

Candan Erçetin
Galatasaray Yöneticisi

Ebru Köksal
Galatasaray Yöneticisi