Ahi Evran Üniversitesinden Sağlık Alanında Büyük Hamle

Ahi Evran Üniversitesinden Sağlık Alanında Büyük Hamle

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine olan talep doğrultusunda ‘Fizyoterapi ve Rehabilitasyon’ hastanesi çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof Dr Kudret Saylam, yapılan çalışmalarla birlikte hastanenin Türkiye’de tek termal merkez şansını yakalayacağını söyledi.
Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ortak kullanıma açılan Üniversite Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine Kırşehir’den ve çevre illerden artan talep karşısında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yüzde 92 doluluk oranı ve 61 bin 338’e ulaşan hasta sayısı ile artan taleplere cevap vermekte yetersiz kalmaya başlaması, üniversite yönetimini harekete geçirdi. Artan taleplere cevap verebilmek amacıyla yeni bir çalışma başlatan üniversite, 100 yataklı bir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılması yönünde Kalkınma Bakanlığı’na teklif sundu. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, sundukları teklifin kabul edilerek Kalkınma Bakanlığı tarafından Üniversitemizin 2014 yılı yatırım programına alındığını ve projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.
Rektör Saylam ayrıca, “100 yataklı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yapılması ile Kırşehir, Türkiye’nin sayılı termal tedavi merkezlerinden biri olma şansını yakalayacak. Böylece ilimizden, bölgemizden ve ülkemizden daha çok sayıda vatandaşımız Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nden sağlık hizmeti alma şansı yakalarken bu alandaki sağlık hizmetlerinin niteliği de artmış olacak. Üniversitemiz kampüsünde yeni yapılacak olan hastanenin, sağlık hizmetlerinin niteliği ve kapasitesini arttırmasının yanında, Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu için de büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor. Hastane sayesinde öğrencilerimiz yeni teknik donanım ve hasta sayısındaki artış ve çeşitlilikle daha geniş bir uygulama alanına kavuşmuş olacaklar. Projenin yatırım programına alınmasından dolayı Kalkınma Bakanlığı desteklerinden dolayı Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.