Erdoğan: Değişim, Belirlenen Takvimde Olacak

Erdoğan: Değişim, Belirlenen Takvimde Olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde AK Parti içerisinde artan değişim tartışmalarına net bir yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti içindeki değişim tartışmalarına net bir yanıt verdi.

31 Mart seçimlerinde CHP'nin birinci parti çıkmasının ardından AK Parti içerisinde değişim beklentileri artarken, Erdoğan'ın "Yönlendirmelerle adım atmayacağız. Değişim, bizim belirlediğimiz takvim ve şartlarda olacak" sözleri dikkat çekti.

31 Mart seçimlerinde istenilen sonuçların alınamamasıyla birlikte AK Parti içerisinde değişim tartışmaları yoğunlaşmış durumda. Ankara kulislerinde kabine ve parti içindeki bazı isimlerin görevden alınacağı iddiaları konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net tavrı ise dikkat çekti.

Erdoğan, yapılan istişare toplantılarında kamuoyunda gündeme gelen değişim iddialarına noktayı koydu. "Milletin beklentileri neyse ona göre hareket edeceğiz. Ama bir değişim yapacaksak, bu değişim bizim belirlediğimiz şartlarda ve takvimde olacak. Birilerinin yönlendirmesine göre hareket etmeyeceğiz. Aramıza fitne ve fesat sokmayacağız. Medya üzerinden konuşup, birbirinizi suçlar nitelikte davranmayın" mesajıyla tartışmalara net bir çizgi çekti.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilişkilere dair de önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda hiçbir sorun yok. Sayın Bahçeli ile görüşmede de bunu bir kez daha teyit ettik" ifadeleriyle ittifakın sağlam olduğunu vurguladı.