Alp Yalman kimdir? Galatasaray'ın ilk adayı Alp Yalman kimdir?

Alp Yalman kimdir? Galatasaray'ın ilk adayı Alp Yalman kimdir?

Galatasaray'da 25 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Genel Kurul'da ilk başkan adayı olarak adaylığını açıklayan ünlü işadamı Alp Yalman sosyal medyada Galatasaray taraftarlarının desteğiyle karşılandı.

Ve beklenen oldu... Galatasaray Kulübü'nde 1990-96 yılları arasında başkanlık yapan Alp Yalman, sarı kırmızılı kulübün 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongresinde aday olma kararı aldı.

Başkan Ünal Aysal'ın ise, aday olup olmama kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Bu arada Yalman, Aysal'ın adaylık durumunun kendisini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyledi.




Alp Yalman ilk vaadini açıkladı


Usta gazeteci Hıncal Uluç'un iddiasına göre sarı kırmızılı takımın bakanlığına yeniden adaylığını koyması beklenen Alp Yalman, daha önce altı yıl sürdürdüğü göreve yeniden seçilmesi halinde Mustafa Denizli ile çalışacak. Uluç'un konuya ilişkin sözleri şu şekilde; "Eski başkanlardan Alp Yalman dönüş yapmak üzere... 'BEN ADAYIM' diye çıkacak ortaya... Namık Kemal'in meşhur şiiri vardır ya; Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini... Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini! İşte Galatasaray o durumda... Alp Yalman, Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en iyi başkanlarından biri ve de çok yüreklidir. 25 Ekim'den sonra Galatasaray'da Alp Yalman- Mustafa Denizli yönetimi görürseniz şaşmayın"

Galatasaray'ın ilk adayı Alp Yalman kimdir?

Alp Yalman (d. 1 Ocak 1940, İstanbul) Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.

İstanbul Robert Kolej mezunudur. Yüksek öğrenimini İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamlamıştır. Alp Yalman, İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

Galatasaray yönetim kurullarında 1973 yılında ilk olarak göreve gelmiştir. 1990 yılından 1996 yılına kadar Başkanlık yapmıştır. Galatasaray onun döneminde 2'şer defa lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştır.