Ak Parti İl Başkanlığı’na Fuat Özgür Çalapkulu Atandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Siirt İl Başkanı Fevzi Sevgili’nin, milletvekili aday adaylığı için 31 Ocak’ta görevi bırakacak olmasıyla, il başkanlığı görevine Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu atandı.
Parti binasında Fevzi Sevgili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çalapkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine bu görevi tevdi ettiğini söyledi. Çalapkulu, “Öncelikle davet üzerine katılmış olduğum toplantılar sonucunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından bu göreve atanmış olmam benim için büyük bir onurdu. Taşıdığım yükün ağırlığını biliyorum. Temiz ve ahlaklı siyaset yapmak temelinde kurulmuş Ak Parti’nin bir bireyi olmak benim için onur vericidir. Bizim politikamızda ırkçılık yok, herkesi her kesimi kucaklayıcı bir politika yürüteceğiz. Bizim öncelikli ve ana fikrimiz Mevlana’nın pergel kurumunda olduğu gibi bir ayağımız hakikatte, diğer ayağımız olabildiğince burada yaşayan bütün insanlarımızı, herkesi her kesimi kucaklamaktır” dedi.
Eski İl Başkanı Fevzi Sevgli ise, Çalapkulu’na yeni görevinde başarılar diledi. Sevgili, "Genel merkezimiz 6 aday üzerinde yaptığı değerlendirmede kardeşim Çalapkulu üzerinde karar verdi. Bu süreç bizim için çok önemlidir. 31 Ocak inşallah bir milat olacak, buna yürekten inanıyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Toplantı soru cevapla sona erdi.

Haberleri