Akdeniz’de Sokak Hayvanları İçin Beslenme İstasyonu

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanlarının yiyecek ve su ihtiyacını karşılamak üzere Çamlıbel semtinde beslenme istasyonu yerleştirdi.
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için Kültür mahallesi Çamlıbel semtindeki Aşıklar Parkı’na beslenme istasyonu yerleştirildi. Geri dönüştürülebilir atıklarla çalışan sistemi bulunan beslenme istasyonunun yerleştirilmesine Akdeniz Belediye Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk’ün yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Hayvan Dostları Derneği temsilcileri, beslenme ünitesi firma yetkilileri ile Çamlıbel sakinleri de katıldı. Özellikle kış aylarında yiyecek, yaz aylarında da su bulma zorluğu yaşayan sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmayacakları beslenme istasyonu ve sistem hakkında Eş Başkanlara bilgi veren Proje Müdürü Tuğba Çömlekçioğlu, pet şişe, metal ve karton gibi atıklarla çalışan ünitenin sahillere, meydanlara, park ve bahçeler gibi insan ve hayvanların yoğun olarak kullandığı noktalara kurulduğunu ifade etti. Ünitenin yurt içinde ve dışında yerel yönetimler tarafından gün geçtikçe daha fazla talep gördüğünü de kaydeden Çömlekçioğlu, özellikle hayvan dostu kişi ve sivil toplum örgütlerinden son derece olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.
Eş Başkan Yüksel Mutlu da burada yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarına yönelik geri dönüşüm ve beslenme istasyonu projesini başlattıklarını kaydetti. Belediyenin tüm olanaksızlığına rağmen bu projeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarının altını çizen Mutlu, “Hayvansever, doğasever ve ekoloji yaklaşımı olan bir anlayışımız var. Bu nedenle hem sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hem de çevreci yönü olan bu sistemi ilk etapta 2 noktaya kurmaya karar verdik. Bu sayede hem sokak hayvanları doymuş olacak hem de geri dönüşüm noktasında bir farkındalık yaratacak. İlerleyen zamanlarda projeden sağlıklı sonuçlar alınmasıyla birlikte bu istasyonlarını sayısını arttıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından Eş Başkanlar ve mahalle sakinleri üniteye ambalaj atıklarını atarak sistemi denediler. Bu ünitenin kentin her mahallesinde olacak şekilde yaygınlaştırılmasını isteyen vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.
Metal kabinli ve güneş paneli ile çalışan geri dönüşüm ünitesi, güneş panelinden aldığı 12 volt elektrik ile çalışıyor. Ön yüzünde geceleri çalışan aydınlatma sistemi de bulunan ünitenin toplam 800 adet geri dönüştürebilen atık alma kapasitesi bulunuyor. Sistem, geri dönüştürülebilir atıklar olan cam, plastik, metal ve karton içecek ambalajlarının üniteye atılması ile çalışıyor. Bu işlemin ardından ünite bir miktar kuru mamayı aşağıda bulunan hazneye döküyor. Ayrıca ayrı bir bölmeden de pet şişelerde kalan sular hazneye boşaltılabiliyor. Ünite, ayrıca saati ve anlık hava sıcaklığını gösteren bir LED ekranı da içeriyor.

Haberleri