Mersin’in Silifke ilçesinde belediye, yeşil alanları, parkları, kavşakları ve refüjleri mevsime dayanıklı çiçeklerle güzelleştirmeye devam ederken, kendi saksı ile çiçeğini kendi atölye ve serasında üretiyor.
Dolmuş, kamyon ve araba lastiklerini değerlendirerek bu malzemeleri çiçekliğe dönüştüren Silifke Belediyesi ekipleri, yeşil alanları çiçek desenleriyle süsleyip, ilçenin doğal yapısına ayrı bir görüntü kazandırıyor. Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Artık har vurup harman savurmanın zamanı geçti. Belediyeler yan gelip yatmak için değil, bulunduğu ilçenin gelişmesine, kalkınmasına ve insanlığa hizmet etmek için vardır. Bugüne kadar olduğumuz yerde sayma anlayışını bir kenara bırakıp, gelecek nesillerimize hangi hizmeti en iyi şekilde aktarabiliriz, onların rahatlığını daha iyi nasıl sağlarız bunu düşünmeliyiz. Biz geleceğimize nasıl ışık tutarsak, evlatlarımız, yeni yetişen neslimiz de ona göre hedef belirlerler. Ama öncelikli olarak bizim pozitif çalışmalarımızı, materyallerimizi ve enerjimizi doğru yönde harcamamız gerekiyor. Bunun için öncelikle ilçemizin, mahallelerimizin ve şehrimizin dört bir yanının çevre kirliliğinden, kötü görüntülerden, gürültü kirliliğinden ve atık maddelerden kurtulması gerekiyor" dedi.
Silifke Belediyesi olarak araba lastiklerini atölyelerinde geri dönüşüme kazandırarak çiçek saksısı haline getirdiklerini belirten Turgut, "Birbirinden değişik çiçekleri de kendi seramızda üretmeye devam ediyoruz. Bunlar da güzel görüntüler oluşturuyor ve halkımız bu hizmetleri yakından takip ediyor. Şehir merkezimiz başta olmak üzere birçok mahallemizde park ve yeşil alanlarımızı tamamen kendi çalışmalarımız ve değişik projelerimizle güzelleştiriyoruz. Ekiplerimiz mevsime dayanıklı çiçekleri ve bu çiçeklerin etrafına boyalı taşları döşeyerek otantik bir görüntü oluşturuyorlar. Aynı zamanda bu çiçekliklerin etrafını kendi üretmekte olduğumuz ağaç çitlerle koruma altına alıyor, çeşitli araçların lastik ve cantlarını boyama yaparak çiçeklik olarak kullanıyoruz. Burada hem tasarruf hem de elimizdeki atık malzemeleri kullanmış oluyoruz. Ayrıca parklarımızda yer alan çiçekliklerin, fidanların ve yeşil alanlarımızın temizlik, bakım, sulama ve gübreleme faaliyetlerini de düzenli bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle refüj ve parklardaki dikim yapılan yeşil alanları ve çiçeklikleri korumaya özen göstermelerini istiyoruz" diye konuştu,.