İstanbul Bahçelievler'de meydana gelen kazada 34 Dn 7229 plakalı daha sonrada kiralık olduğu anlaşılan kimliği belirsiz sürücü 11 araca çarptı.
Araçlara çarptıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi araçtan inen şahıs çarptığı araç sürücüsüyle tartışmaya başladı.
Bunun üzerine saldırgan belinden çıkardığı bıçakla araç sürücüsünün üzerine yürüdü. Yakında bulunan bir restoranın valesi de olayı görüp müdahale etti.
Şüpheli bu kez de bıçakla valeyi yüzünden yaralayarak uzaklaştı. Kazanın meydana geldiği caddenin arka sokağına geçen eli bıçaklı saldırgan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun evinin bulunduğu bölgeye geldi. Burada hareket halindeki bir aracı durduran bıçaklı adam araç sahibi ve yanındaki arkadaşını bıçaklayıp, otomobili gasp ederek kaçtı. Olay sırasında caddede bulunan vatandaşlar büyük korku yaşadı.
Çarptığı arabaların sürücülerine bıçak çekti
Kafe işletmecisi görgü tanığı Cahit Işık olayı şu sözlerle anlattı: "Bir araba sesi geldi. Arkadaki araç diğer arabalara vurarak buraya geldi. En son da buradaki araca vurdu. Buradaki lokantanın valesi var o aşağıya indi. Vale kaza yapan araç sahibine yapma etme dedi. Bunun üzerine kaza yapan araç sahibi belinden bıçak çekti ve vale görevlisini yaraladı. Sonrasında kaza yapan şahıs ’Var mı kafir, var mı kafir’ diye bağırdı. Sonrasında bıçağı beline koyarak yoluna devam etti. Çok sakindi. Herhangi bir korku, panik bir şeyi yoktu" şeklinde anlattı.
"Orada da birilerini bıçaklamış"
Olayın ardından sakallı şahsın oturdukları parkın oradan geçtiğini söyleyen başka bir görgü tanığı Kenan Dündar ise "Adamın birini gördüm çok sakin şekilde ’Var mı kafir, var mı kafir. Allah’a inanacaksınız kitaba inanacaksınız’ diye bağırıyordu. Sonra diğer sokağa yöneldi. Orada Ahmet Davutoğlu’nun evi var. Oradan da bir süre sonra sesler gelmeye başladı. Orada da birilerini bıçaklamış. Sonrada araç gasp ettiğini kaçtığını duyduk. Soğuk kanlı şekilde burada hiç kimseyi bıçaklamamış gibi yürüyordu. Büyük ihtimal bu olay provakatif olabilir. bugün cumhuriyet bayramı" dedi.
Polis şüpheliyi arıyor
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri kazaya karışan araçlarda inceleme yaptı. Bıçaklı adamın kullandığı aracın kiralık olduğu öğrenildi. Bıçaklanan üç kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.