Profesör dolandırıcılara 200 bin lirasını kaptırdı

Telefonla dolandırılan meşhur Diyet uzmanı Prof Dr. Canan Karatay ve yer sarsıntısı profesörü Halit Demir’den sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Mine Yazıcı da bu kervana katıldı.

MİT görevlisi olduğunu söyledi

Geçen hafta cep telefonundan profesör Mine Yazıcı'yı arayan bir kişi, MİT görevlisi olduğunu söyledi. Dolandırıcı, Yazıcı'nın banka hesaplarından PKK'ya ait bir cep telefonu numarasının 17 bin liralık faturasının ödendiğinin tespit edildiğini, bununla ilgili soruşturma başlatıldığını anlattı.

"Tehlike geçince paranız iade edilecek"

Bu yolla terör örgütüne destek sağlandığını ve barış sürecinin engellendiğini öne sürerek Profesör Yazıcı'yı ikna eden sözde MİT görevlisi, öğretim görevlisinden hemen bankadaki tüm parasını çekmesi ve kendilerine getirmesi gerektiğini de söyledi. Dolandırıcılar, "Bu paraları PKK'nın kullanmaması için bize teslim edin. Tehlike geçince paranız size iade edilecek" diyerek Yazıcı'ya güvence verdi. Paniğe kapılan Profesör Yazıcı, hemen bankadaki 40 bin lira değerindeki altınlarını ve 155 bin lirasını çekti.

Dolandırıcılar hakkında soruşturma başlatıldı

Bakırköy'deki bir parka gelen Yazıcı, burada kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan 2 kişi ile buluştu. Yazıcı, altınları ve paraları dolandırıcılara teslim etti. Ancak günler geçmesine rağmen para ve altınların söylenildiği gibi kendisine iade edilmemesi üzerine Prof. Dr. Mine Yazıcı, dolandırıldığını anlayıp polise müracaat etti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcılarını yakalamak için soruşturma başlattı.

Canan Karatay'da dolandırılmıştı

Prof. Dr. Canan Karatay'da geçtiğimiz aylarda kendilerini telefonda polis süsü veren dolandırıcılara 50 bin dolar ve 10 bin lirasını kaptırmıştı.

Asayiş Haberleri