Aydın’a 3 Günde 48.7 Kilo Yağış Düştü

Aydın’da son 4 gündür gerçekleşen sağnak yağış hayatı olumsuz etkilerken çiftçileri sevindirdi. Aydın ili için Aralık ayında uzun yıllar ortalamasına göre 120 kilogram yağış düşerken, ilk 12 günde bu miktarın 94 kilosunun düştüğü belirtildi.
Aydın’da dün geceden itibaren başlayan yağışlar sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da dün geceden sabaha kadar metrekareye 17.5 kilogram yağış düşerken, önceki gün 10.9 kilo gram, daha önceki gün de 30,3 kilogram yağış düştüğü belirtildi.
Aydın’a aralık aylarında uzun yıllar ortalamasına göre metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü belirten meteoroloji yetkilileri, bu yağışın 94 kilosunun ilk 12 günde düştüğünü belirttiler. Son tahminlere göre Aydın’da Çarşamba günü akşamına kadar yağış beklenmediğini belirten meteoroloji yetkilileri sıcaklıkların da mevsim normallerinde seyredeceğini belirttiler.
Son 4 gündür etkili olan yağışlar nedeniyle Aydın’da taban kesimde bulunan tarım arazileri sular altında kalırken, çiftçiler yağışlardan memnun olduklarını belirttiler.

Haberleri