Bursa'da dere yatağında cesedi bulunmuştu...

ZANLILAR SERBEST BIRAKILDI

Bursa'da, gittiği restoranda tartıştığı görevliler tarafından tartaklandıktan sonra kaçarken düştüğü dere yatağında yaşamını yitiren Erdoğan Güler’in ölümüyle ilgili olarak Jandarma tarafından gözaltına alınan Orhan Pınar, Bayram Akmeşe, İsmail Demir, Mehmet Polat, Musa Bulut ve Aytaç Bora sevkedildikleri Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan zanlıların her gün jandarma ve polis merkezlerine giderek imza atacakları öğrenildi.0 Mart 2001'de Antalya’da asker uğurlama yemeğinde tartıştığı bir arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Erdoğan Güler (34), yargılandığı Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl önce şartlı tahliyesine karar verilen Erdoğan Güler, Bursa’da yaşayan ailesinin yanına geldi.
Önceki gece, yeni aldığı arabası için doğum gününde kutlama yapmak isteyen Erdoğan Güler, arkadaşı E.S. (27) ile birlikte merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bir gazinoya gitti. Park ettiği aracından inerek gazinonun bahçesinde dolaşan Erdoğan Güler ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, “Burada duramazsınız, ya gidin ya da gazinoya girin” diyen görevliler ve Erdoğan Güler ile arkadaşı E.S. arasındaki tartışma, kavgaya dönüştü. E.S., Erdoğan Güler'in arabasına binerek kaçtı. Tek başına kalan Erdoğan Güler ise kendisini kovalayan güvenlik görevlilerinden kaçarken, gazinonun hemen yanındaki dere yatağına düştü.
Savcılık, bir süre sonra cesedi bulunan Erdoğan Güler'in ölümüyle alakalı soruşturma başlattı. Bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenilen Güler'in cesedi, ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsiye gönderildi.
Güler'in ölümüyle ilgili operasyon yapan jandarma, 7 güvenlik kamerasını inceleyip, gazinoda görevli 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler O.P. (44), B.A. (27), İ.D. (41), M.P. (46), M.B. (28) ve E.B. (40), 'kastın aşılması suretiyle ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edildi.

ZANLILAR SERBEST BIRAKILDI

Bursa'da, gittiği restoranda tartıştığı görevliler tarafından tartaklandıktan sonra kaçarken düştüğü dere yatağında yaşamını yitiren Erdoğan Güler’in ölümüyle ilgili olarak Jandarma tarafından gözaltına alınan O.P. (44), B.A. (27), İ.D. (41), M.P. (46), M.B. (28) ve E.B. (40), sevkedildikleri Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan zanlıların her gün jandarma ve polis merkezlerine giderek imza atacakları öğrenildi.





Bursa Haberleri